יום רביעי, 18 בספטמבר 2024

מתכננים ארוחת חג



סעודת ראש השנה היא סעודה יחודית. בשל החג ומשמעותו, אנחנו רוצים להתברך בברכות רבות ולכן

הסימנים שפותחים את הסעודה. אצל הוריי למשל הסימנים ליוו  את הארוחה, 

הסעודה נפתחה בתפוח בדבש לשנה טובה ומתוקה , 

וחלה טבולה בדבש במקום במלח שנהוג בכל שבת, בהמשך

ראש של דג - שנהיה לראש ולא לזנב, הגזר הוגש כתוספת לעיקרית - צימס מתקתק בניחוח תפוזי, 

בערב השני - אכלנו גרגרי רימון, לברכת שהחיינו וכן שירבו זכויותינו כגרגרי הרימון.

אני הגדלתי ושדרגתי למגוון מנות פתיחה קטנות, לקח לי כמה שנים 

עד שמצאתי את מתכוני הסימנים האהובים על בני הבית



ומאז הם הדבר הקבוע אצלי בחג ולמעשה מייתרים כל מנת פתיחה אחרת.


כן, אני יודעת כשבאים לתכנן ארוחת חג כל כך מיוחד רוצים הכל מכל כל סלטים, 

מתאבנים עוד מנה ראשונה, ואולי גם  מרק

כמובן כמה סוגי בשר ותוספות לרוב, קינוחים ומי יכול לאכול כל כך הרבה? 

הוצאות רבות ועבודת פרך למארחים. אפשר להכין ארוחה מאוזנת שלא יחסר בה דבר בלי להשתגע.

 דמיינו שאתם הולכים

 למסעדה יוקרתית, מה תזמינו? 

וככה תתכננו את התפריט לארוחת החג

מנת פתיח אחת או שניים, עיקרית עם שתי תוספות  וקינוח

תראו שיספיק ועוד תראו שתהנו מהאירוח לא תפלו מהרגליים ולא תתקעו עם מלא שאריות.

לעיקר הארוחה כמובן נתחשב במספר סועדים שלנו, ובהעדפותיהם הקולינריות.

לעיקריות כדאי לבחור מנות מהז'אנר של שגר ושכח

למשל צלי בקר עם פירות מיובשים

המנה מתקתקה ומתאימה לי לקונספט שנה מתוקה



תמיד יהיו מי שיעדיפו עוף , אז כדי לגוון נלך על מנת עוף פיקנטית 


סלטים לא מגישים אצלנו בראש השנה, 

מסתפקת בסלט חסה עם תפוחים ברוטב וינגרט מתקתק



לתוספת אבחר אורז לבן שישמח לרטבים של העיקרית

תפוחי אדמה מעוכים



וכמובן ירק למי שאוהב 


הגענו לחלק הכייפי בארוחה

אם אבחר קינוח ברוח  החג זה יהיה משהו עם תפוחים, אני אוהבת מנות אישיות 

שניתן לשלב בהן מגוון של טעמים ומרקמים:

פיננסייר תפוחים על רוטב אנגלי, גלידה שקניתי וקולי פירות יער



מתחילים עם התפוחים המקורמלים:

3/4 כוס סוכר
3 תפוחים קלופים וחתוכים לשישיות
1 מקל קינמון
מיץ מחצי לימון
שוט של ברנדי תפוחים

אופן ההכנה:

מקרמלים קלות את  הסוכר.

מוסיפים את התפוחים החתוכים , מקל קינמון, מיץ מחצי לימון. מקפיצים בעדינות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים. מוסיפים שוט של ברנדי תפוחים.
מנחים להתקרר.

פיננסייר:

רכיבים:

5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן


אופן ההכנה:

לערבב את החלבונים עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף

לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות
להניח על כל פיננסיר 2-3 פלחי תפוחים מקורמלים


לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.

להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.

קרם אנגלייז:

רכיבים:

250 מ"ל שמנת לקצפת/קרם קוקוס
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)


אופן ההכנה


מרתיחים את השמנת עם תרמיל הווניל ומסירים מהלהבה. 
מניחים לתרמיל הווניל לשהות בשמנת כ-10 דקות. 
מחזירים את השמנת לרתיחה ובינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והעמילן עד שהתערובת אחידה. 
מסירים את השמנת מהלהבה ויוצקים בהדרגה, בזילוף איטי, לתערובת החלמונים, תוך בחישה רצופה. 

מחזירים את התערובת לסיר ומציבים אותו על להבה נמוכה ביותר . 
מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. 
מסירים מייד מהלהבה ומצננים היטב. 


קולי פירות יער:

רכיבים:

1/2 1 כוסות פירות יער (דובדבנים,דומדמניות,אוכמניות)
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון

אופן ההכנה:
להכניס את כל הרכיבים לקלחת קטנה ולהביא לרתיחה
לבשל 5 דקות, לקרר
לטחון חלקית
לקרר

כל שנותר לאחל לכולנו שתהיה שנה טובה ומבורכת







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה