יום רביעי, 6 במרץ 2024

צלי אונטריב עם פירות מיובשים

 

כשאני חושבת על צלי בקר בשונה מרוסטביף אני מחפשת את המתכונים

שמכינים בצ'יק צ'ק ולא להכין גוש בשר לקרר לפרוס ולבשל ברוטב

אז קוביות בשר מהוות פתרון נפלא, בשר שמתבשל מספר שעות על הכיריים או בתנור

מטמיע לתוכו מגון טעמים של ירקות שורש, והפעם גם פירות מיובשים

שממש לא חובה להגיש אם לא אוהבים, הם יותר כתיבול לקדרה הנהדרת הזאת.

בחרתי באונטריב - נתח המורכב משני חלקים עיקריים- מכסה האנטריקוט 

המאופיין בשומנים פנימיים ועשירים והצוואר שהינו רזה יותר ומזכיר במרקמו נתח שריר

הנתח מתאים לבישול ארוך שבסיומו ממש מתפרק לסיבים סיבים 

במגע המזלג, נימוח וטעים



רכיבים:

1 ק"ג אונטריב חתוך לקוביות (נתח מס' 2)

2 בצלים חתוכים לקוביות

3 גזרים חתוכים

2 גבעולי סלרי עלים

5 שיני שום שלמים

5-7 שזיפים שחורים מיובשים ללא גלעין

5-7 מישמש מיובש

1/2 כוס מיץ רימון

1/2 כוס סיידר תפוחים

1/3-1/2 כוס דבש

2 כוסות מים -  לכמעט כיסוי של הבשר

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר וצורבים  בסוטאז עם מעט שמן



מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה









מעבירים ללהבה הכי נמוכה וממשיכים לבשל 3-4 שעות, 


מתקנים טעמים ומוסיפים



נוזלים אם צריך, עד שהבשר רך ונימוח במגע מזלג



המנה נהדרת עם פירה תפו"א


ש ב ת   ש ל ו ם 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה