יום ראשון, 3 במרץ 2024

טורט רולדה תפוז שוקולד

 

טורט רולדה, אחד הקינוחים שגדלתי עליהם

אמא שלי הכינה הרבה ומלאה בקרם שוקולד הום מייד (מעולה שאני זוכרת בתור ילדה

שלא הפסקתי ליישר את המפלס של הקרם ) אמנם לא מסובך להכין את העוגה, אבל 

הגילגול לאחר האפיה והמילוי הופכים את המלאכה לקצת יותר מורכבת, אבל התוצאה שווה .

הפעם בחרתי להשתמש בתפוז דם שהיה לי ולמלא במוס שוקולד, שילוב אהוב עלי

תפוז ושוקולד.



רכיבים

כדי להוציא את המרירות מקליפת התפוז בחרתי לבשל את פרוסות התפוז בסירופ סוכר

אפשר גם לוותר על השלב הזה ולהשתמש בפרוסות התפוז כמות שהן, אבל לחתוך דק דק.

1 תפוז דם 

סירופ סוכר מכינים כשמבשלים  כוס מים  וחצי כוס סוכר  כחמש דקות 

ומכניסים את פרוסות התפוז הדקות לבישול  של כ- 10 דקות, 



בתום  הבישול מסדרים את הפרוסות על נייר אפיה משומן, אבל רק בקצה אחד, הקצה 

שיהיה חיצוני בטורט המגולגל.






לטורט

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר +כף סוכר

60 גר' שמן

3/4 כוס קמח

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים

מפזרים על נייר האפיה 



אפיה בחום 170 מעלות 15 דקות



                         בוזקים קצת סוכר על מגבת מטבח , התפוזים צריכים להיות בצד השני

כך כשמגלגלים  הם נראים מבחוץ.



גנאש שוקולד

200 גר' שוקולד מריר

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס שמנת מתוקה 

1 כף ברנדי (אופציונאלי)

ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה

מערבבים היטב ומקררים

מקציפים את הגנאש עם עוד כוס שמנת מתוקה וכף ברנדי


כשהגלילה מתקררת פותחים בזהירות 

ומורחים את המילוי






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה