יום רביעי, 28 בפברואר 2024

שיפודוני פרגית

 אז ככה

אפשר להכין את המנה הזאת ככה בקטנה - שיפודוני פרגית, 

 עוד סוג בשר ליד עיקרית שהיא למשל צלי בקר וכיוצ"ב

ואפשר לתת לה את הכבוד הראוי לה ולהשאיר את הפרגיות בגודל המקורי.

הפעם בחרתי לחתוך כל פרגית ל-2-3 חתיכות,  לתבל במרינדה הנהדרת ולצלות בתנור.

אז כן זה מתכון מז'אנר המתכונים שאני ממש אוהבת, שגר ושכח

קל להכנה וטעים במיוחד.


רכיבים:


1 ק״ג פרגיות (אפשר  חזה עוף) 


למרינדה:

5 כפות צ'ילי מתוק

5 כפות קטשופ 

5 כפות שמן זית 

5 כפות סויה 

5 כפות דבש או סילאן 

וזה הכל

כן תקפידו לערבב את נתחי העוף עם המרינדה לפחות כמה שעות לפני האפיה, זה מוסיף.

לפני האפיה מסדרים את נתחי הפרגית או את השיפודים בתבנית 



ושולחים לאפיה

בחום 200 מעלות, 20  דקות מצד אחד, להפוך ועוד 15 דקות מצד שני

ומוכן.






את המנה הכייפית הזאת הגשתי לצד אורז עם אטריות 



                                                                וירוקים מוקפצים





ושתהיה שבת מנוחה 




2 תגובות:

  1. אם אני מכינה עם חזה עוף- זמני האפיה זהים? ומה עושים עם רוטב ההשריה, מוסיפים אותו לתבנית יחד עם העוף?

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתי אופה 2-3 דקות פחות, חזה עוף נוטה להתייבש, לגבי המשרה אפשר לשים ממנו על הנתחים מעט אחרי שהופכים, אבל לא חובה

      מחק