יום ראשון, 25 בפברואר 2024

עוגת שייש קפה

 



 המון זמן נותרה הלשונית למתכון הזה במחשב שלי.

עוגות בחושות פשוטות זו האהבה שלי ואני לא מתעצלת לנסות כל אחת שהמרקם שלה

בתמונה נראה מזמין ביס, כמו העוגה הזאת שהופיעה בבלוג סוכר חום, עם הזיגוג הטעים בטעם קפה

שהעשרתי בפירורי ברס וכמובן פירוונתי.

חלום!

את המתכון הזה תשמרו לכם במועדפים


רכיבים (תבנית אינגליש קייק 12/30 ס"מ)

3 ביצים

1 כוס סוכר

מעט מלח

ווניל

1/4 כוס שמן

100 גרם נטורינה מומסת 

1/3 כוס מעדן אלפרו וניל

1/2 1 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה (10 גר')

1 כף מים חמימים

1 כף קפה מגורען או נמס

לזיגוג:

2 כפיות מים

1/2 כפית קפה מגורען או נמס

100 גר' אבקת סוכר

1 כף שמן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון/תחתון, לא טורבו. 

בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר, מלח ווניל במהירות גבוהה לתערובת תפוחה ובהירה. 

מוסיפים שמן, אלפרו ונטורינה ומערבלים במהירות איטית. 

מערבבים אבקת אפייה עם קמח ומוסיפים לתערובת, מערבלים עד שהקמח נטמע בבלילה. 

ממיסים את הקפה במים ולוקחים כוס מהבלילה ומערבבים לתוכה את תמצית הקפה 

 מעבירים את יתר הבלילה לתבנית ומיישרים. יוצקים מעבירים את בלילת הקפה לתבנית, 

ובעזרת סכין משיישים את שתי הבלילות יחד.

אופים כ -40-45 דקות עד שהעוגה יציבה ואפויה (בודקים בעזרת קיסם באמצע העוגה).

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר לפני הזיגוג.

להכנת הזיגוג:

מערבבים את המים עם הקפה ומערבבים יחד עם אבקת הסוכר והשמן לתערובת סמיכה וחלקה.

מורחים את העוגה בזיגוג, מפזרים ברס וסוכר גבישי

 וכשהוא התייצב ניתן לפרוס.


                                                                             


                             

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה