יום רביעי, 21 בפברואר 2024

ארוחה בתבנית עוף אורז ופטריות

 


הנה כבר יום רביעי , רשימת הקניות אצלי בתהליכי היווצרות

כמו התפריט לשבת

ואצלכם?

להכין ארוחה בתבנית אחת זה קסם!

מעבר לפשטות גם אינספור שילובי טעמים. תנו למרכיבים להתערבב ולהתמזג יחד, 

ליצור סימפוניה של טעם בכל ביס. עם מינימום ניקיון ושביעות רצון מקסימלית, 

בישול בתבנית אחד מבטיח הרפתקה קולינרית ששווה להתענג עליה. 

אז הנה  היצירה הטעימה הבאה שלך!

עוף בתנור אחד מברירות המחדל שלי לארוחת שישי בערב

ומשתדלת להכין סמוך לשבת כי ככה הוא במיטבו - העוף בתנור

הפעם בחרתי לשלב עם אורז ופטריות חתוכות




רכיבים

1 כוס אורז

סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות

1כפית סילאן

2 כפות רוטב סויה

6 שיני שום קצוצות

2 כוסות מים רותחים

תיבול לעוף

1כפית גדושה תבלין גריל

1כף פפריקה מתוקה

שמן ליצירת משחת תבלינים

3 כרעי עוף בינוניות חצויות

שמן לטיגון

אופן הכנה

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה עם נתחי העוף, מניחים לכמה שעות לספיגת טעמים.

 ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.


                                       מערבבים את מרכיבי האורז ביחד בתבנית פיירקס.





מניחים את העוף מעל האורז בתבנית, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים,



 מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות

למשך שעה וחצי.




כדי להשלים הוספתי פשטידת קישואים








ושתהיה לכולנו שבת שקטה ורגועה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה