יום רביעי, 24 בינואר 2024

עוף בתנור פשוט וטעים

 


 עוף בתנור מנה שתמיד מתקבלת בברכה ביחוד מיד כשיצאה מהתנור

העוף רך ועסיסי, אם הקפדתם לא לייבש אותו באפיה והטעמים - טוב, כפי שבחרתם לתבל.

מרינדות לעוף בתנור  יש אינסוף, הסוד הוא כמובן משך הזמן בו שוהים

נתחי העוף עם התיבול לפני האפיה, אז תעשו לעצמכם טובה, תקפידו לתבל במינימום 3-4 שעות 

לפני האפיה וכל המוסיף הרי זה משובח.

 את המנה הזאת בחרתי להכין לסעודת שבת ותיבלתי ביום חמישי בערב

האפיה לא ארוכה ובאמת שווה להכין סמוך לארוחה ולא להגיש מנה מחוממת.



רכיבים:

 10-14 חתיכות עוף (ירך/שוק)

 2 כפות פפריקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית  פלפל שחור

 1.5 כפיות מלח

 1 כף גדושה רסק עגבניות

 1/3 כוס סילאן

 1/4 כוס שמן


אופן ההכנה:

 בקערה מערבבים יחד את הפפריקה, הפלפל השחור המלח, רסק העגבניות, הסילאן והשמן. 

לערבב הכל עד השמן נטמע היטב בשאר המרכיבים.

מתבלים את נתחי העוף ומניחים לפחות לכמה שעות.

מסדרים את חלקי העוף בתבנית ,




 לוקחים נייר אפיה, מקווצ׳צ׳ים אותו ומרטיבים מתחת לברז מים.

פותחים ומכסים איתו את העוף.



 מעל נייר האפייה מכסים ביריעת אלומיניום ואוטמים היטב.



 מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות ואופים למשך שעה.

 לאחר מכן, מסירים את שני הכיסויים, מרטיבים מעט את העוף ברוטב ומחזירים לתנור 

לצליה עד שהעוף משחים, כ-15 דקות נוספות.



את העיקרית הזאת בחרתי להגיש לצד תפו"א מעוכים






 וירקות אפויים

פרוסות כרוב שמרחתי בשמן מתובל ואפיתי
פרחי כרובית, אצבעות קולורבי, זוקיני ופלחי בצלים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה