רכיבים:
לשכבת הבצק הפריך:
כוס וחצי (210 גר') קמח
120 גר' חמאה
4 כפות (30 גר') אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
3-4 כפות (45-60 מ"ל/ג"ר) מים
לשכבה העליונה:
3/4 מיכל (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
רבע כוס (80 גר') סירופ גלוקוזה (או סירופ תירס, או דבש)
30 גר' חמאה
200 גר' פירות יבשים (משמש, צימוקים, חמוציות, שזיף, תמר, קליפות תפוז ועוד – לפי הטעם האישי)
150 גר' אגוזים (לוז, פקאן, מלך וכו' לפי הטעם האישי)
100 גר' שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
תחתית הבצק הפריך:
בקערת מעבד מזון מניחים קמח, אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים מעט מים עד שהפירורים מתאחדים.
משטחים בתבנית A4 ושולחים לשעה למקרר.
אח"כ אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה קלה, ומוציאים.
הפירות:
בחרתי בחומציות, מישמשים ושזיפים, את המישמש והשזיף חתכתי לפיסות קטנות
במחבת מביאים לרתיחה את השמנת, גלוקוזה, סוכר וחמאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה