יום רביעי, 17 בינואר 2024

פאי רועים

 


שפרד'ס פאי, מאכל בריטי קלאסי, מקורו כדרך חסכונית להשתמש בשאריות בשר צלוי או

בשר הטחון בציפוי פירה לקבלת ארוחה מנחמת ודשנה.

במטבח הבריטי, כאשר המנה עשויה בשר בקר היא נקראת "קוטג' פאי" 

וכאשר היא עשויה בשר כבש היא נקראת "פאי רועים".

לפני היות המקרר כשבישלו בכל יום, התחילו עם צלי חגיגי ביום ראשון ובהמשך השבוע

אותה הגברת בשינוי אדרת 

Hot on Sunday,

          Cold on Monday,

          Hashed on Tuesday,

          Minced on Wednesday,

          Curried Thursday,

          Broth on Friday,

          Cottage pie Saturday.

פשטידת הרועים מציעה אינסוף וריאציות. מתחילים עם בשר טחון מתובל או שאריות צלי, 

אפשר להוסיף מיני ירקות מוקפצים כמו גזר ואפונה, ומבשלים ברוטב מתובל. 

הרבה פעמים כשיש לפני הרבה בשר טחון, אני מכינה את הבסיס ומקפיאה לי

כך כשצריכה ארוחה מהירה, מפשירה, מניחה בתבנית מכינה פירה תפוחי אדמה קטיפתי

משטחת , ולתנור.

 אפשר לגוון עם עשבי תיבול ותבלינים לטוויסט אישי בקלאסיקה המנחמת הזו.



רכיבים:


3 בצלים סגולים קצוצים

4 -6 שיני שום כתושות

1 ק"ג בשר טחון (הודו אדום או בקר)

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק

כף חרדל גרגרים

1 קופסת רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור, קורט טימין

כף חומץ בלסמי

2 כוסות ציר בקר

לפירה:

5 תפו"א קלופים

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

1/4 כוס שמן

1/2 כוס ציר עוף (מים רותחים וחצי כפית אבקת מרק)

1 ביצה


אופן ההכנה:

 מתחילים בהשחמת הבשר הטחון תוך עירבוב לקבלת פירורים


                                                                    

                                                                    מניחים בצד.

באותה מחבת מטגנים להזהבה את הבצל והשום



וכששחום מוסיפים את הפטריות הקצוצות



מערבבים

   מוסיפים את הבשר הטחון המטוגן שהנחנו בצד ומתבלים



מוסיפים 2 כוסות ציר בקר ומבשלים כ- 20 דקות, מעבירים לתבנית חסינת אש


                                                                  הכנת הפירה:

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח, מסננים

מועכים לפירה ומוסיפים את שאר הרכיבים,

לפירה שהתקרר קלות מוסיפים 1 ביצה ומשטחים ע"פ הבשר שבתבנית

בעזרת מזלג מעטרים את פני הפירה

מברישים במעט שמן מתובל עם פפריקה, מלח,

ומכניסים לתנור חם 190 מעלות למשך 40 דקות




                                                                ובתאבון....

                                   וכמו שאפשר לראות, ניתן לחתוך לקוביות יפות בהגשה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה