יום רביעי, 28 באוגוסט 2024

טארט החיים הקלים

 


הפאי, שמקורו מאנגליה, יכול להיות מתוק או מלוח והבצק יכול להיות פריך או בצק עלים ויכול לשמש כתחתית או ככיסוי מעל המלית. ישנם פאים של פירות למיניהם, או של בשרים למיניהם 

הטארט הוא בעצם מאפה עם תחתית של בצק עלים, פריך או סבלה שבדרך כלל נושא מעליו מילויים שונים של ריבה, קרמים כמו פטיסיאר, מרנג או רויאל אפוי ומעליהם פירות כמו תפוחים אפויים, בדרך כלל ביחד עם הבצק, ופירות כמו פירות יער או תותי שדה מונחים מעל הבצק האפןי עם המלית, ללא בישול.

לפעמים הגבולות הם דקים ותמצאו מתכונים כמו טארט פטריות שזה גם קיש פטריות ובשני המקרים זה בעצם נכון לקרוא להם כך.

כשזה מגיע לתענוגות אפויים, טארטים ופשטידות מציעים חוויות ייחודיות! טארט, עם הפנים הפתוחות והאלגנטיות שלו והקרום הפריך, עומד בניגוד לצלחת והמכסה הנעימים, לעתים קרובות העמוקים, של הפשטידה. לאפשרות מהירה, דלג על הכנת הטארט ובחר בקונכיות מוכנות מראש - פשוט אך שיק! פינוקים אלה מרימים סיור ארוחות, ומוסיפים נופך של תחכום וגיוון ללא התעסקות נוספת.

מה לא מגיע לנו קינוח זריז בלי יותר מידיי השקעה?



כל מה שצריך זה להחזיק במזווה כמה מהקלתיות האלה

מגוון מילויים, עם או בלי אפיה

והרי לכם קינוח שנראה מיליון דולר


                                                     
טארט גנאש שוקולד צרפתי קלאסי זה הוא קינוח חלומי לחובבי שוקולד. 
הוא משלב קלתית טארט (שבדר"כ מכינים מבצק פריך עם קקאו, אבל הפעם נקצר
ונשתמש בקלתית המוכנה)
מילוי גנאש שוקולד מריר דקדנטי העשוי מ-2 מרכיבים בלבד. 
מושלם כקינוח מפואר !

למילוי:
 נשתמש ב- 300 גר' שוקולד מריר 60% לפחות, שנמיס ב- 300 מ"ל שמנת מתוקה
או צמחית. אפשר לתבל בפקק ברנדי/ליקר תפוזים/רום.

נערבב לאחידות, ניצוק לקלתית ונקרר




                                               גם את הטארט הזה כלל לא אופים

מכינים קרם וניל אפשר בחלבי וגם בפרווה, ממלאים

ומסדרים את הפירות מעל

טארט עם פירות מכל טוב הארץ



קרם למילוי:

1 שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
3/4 כוס חלב (מים לפרווה)
1 שקית פודינג וניל

פירות פרוסים לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב
לשטח בקלתית שהתקררה

להניח להתייבות במקרר לשעתיים
לסדר מעל המילוי את הפירות 
אם מכינים מראש, יש להבריש את הפירות בציפוי נפאז'.



                                            
                                         פאי שוקולד חמאת בוטנים ובננות

רכיבים:

קלתית מוכנה למילוי


מלית:

200 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף חמאת בוטנים
3/4 מיכל שמנת מתוקה (בערך 200 מ"ל)

3 כפות חמאת בוטנים

לציפוי:

3 בננות פרוסות בעובי 2 מ"מ בערך
3 כפות סוכר דמררה

אופו ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם השמנת ומערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב
מקררים לילה

מקציפים את הגנאש עם השמנת המתוקה (200 מ"ל)


מורחים חמאת בוטנים על פני הקלתית


ממלאים בגנאש המוקצף, מיישרים את פני הגנאש


מסדרים את הבננות הפרוסות, מפזרים סוכר 


ובעזרת ברנר מקרמלים.


רצוי להגיש מייד.



טארט שוקולד  בקלי קלות 

רכיבים:

קלתית קונים מוכן

מלית:

200 גר' שוקולד מריר מומס או שוקולד לבן
1 שמנת צמחית השף הלבן (250 מ"ל)
1 ביצה

מערבבים היטב את חומרי המילוי
יוצקים לקלתית
אופים בחום 180 מעלות 20 דקות


את העיטור כדאי לפזר מיד כשמוציאים מהתנור, אח"כ השכבה העליונה מתמצקת
והציפוי לא ידבק









אפשר גם עם שוקולד תות (בחנויות מתמחות)




קיי ליים פאי אם דווקא רוצים חמצמץ

רכיבים:

1 קלתית מוכנה
מיץ משני  ליים ואם לא מצאתם אז גם לימון יתן תוצאה טעימה וגם קליפה
3 חלמונים
1 קופסא חלב מרוכז (400 גר')

1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים עם קליפת הלימון המגוררת במשך 5 דקות
מוסיפים את החלב המרוכז ולבסוף את מיץ הלימון
יוצקים לקלתית ואופים בחום 170 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים ומקררים לגמרי
מקציפים את השמנת המתוקה ומורחים בזהירות על הפאי
שומרים במקרר.







2 תגובות:

  1. נראה מעולה. אז עם שוקולד יש אופציה קרה ואופציה אפויה, בעצם עם אותם מרכיבים? איך היית מתארת את ההבדל בתוצאות?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מדוייק, באופציה האפויה יש ביצה ואילו הקרה על טהרת הגנאש

      מחק