יום ראשון, 25 באוגוסט 2024

יופי של קינוח



קינוח של קיץ

אם כבר בחרנו להגיש גלידה לקינוח אפשר לשדרג את המנה

ולהגיש בקלתיות מבצק עוגיות.

 אני קוראת לזה בואו נגדיל בשקל תשעים...

קצפת וגנאש שוקולד לקישוט ותראו איזה יופי של מנה מושקעת


החומרים ל-12 יחידות:

לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:

75 גרם נטורינה רכה
3 כפות סוכר לבן
3 כפות סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1 חלמון 
115 גרם  קמח
90 גרם שוקולד צ'יפס 


לקישוט: 
80 גרם שוקולד מריר , קצוץ
80 מ"ל שמנת צמחית
כפית תמצית וניל

כלים:
תבנית מיני מאפינס (שקעים בקוטר 5 ס"מ ובגובה 3 ס"מ), הכי עדיף מסיליקון,


אופן ההכנה:

לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:

בקערה עם מטרף ידני, טורפים את החמאה הרכה עם סוכר לבן, סוכר חום כהה ומלח לקרם רך.  
מוסיפים חלמון וטורפים קלות להטמעה. מוסיפים קמח ומערבבים כמעט עד לקבלת בצק. 
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים או לשים קלות רק עד שמתפזרים בבצק ונוצר בצק אחיד, מעבירים לקירור לשעה.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים, 
משטחים כל כדור בעזרת האצבעות לשקע בתבנית מיני מאפינס לקבלת 12 קלתיות בצק קטנות, 
מעבירים לקירור לשעה.
בעזרת מזלג מחוררים קצת את הבסיס ואופים בחום 170 מעלות עד שמזהיב, בערך 20 דקות


לקישוט:
ממיסים את השוקולד במיקרו עם השמנת והוניל מערבבים היטב

בהגשה
מניחים כדור גלידה בכל קלתית, מזלפים מנת מתוקה ומעטרים בגנאש שוקולד

.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה