יום ראשון, 15 במאי 2022

עוגת תפוחים

 מתכון חדש, כמובן, עוגה בחושה קלה להכנה, אבל הפעם העמדתי את התפוחים בבלילה



רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ


75 גרם שמן

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

200 מ"ל מעדן וניל אלפרו

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 כוס קמח 

 1 כפית אבקת אפייה

4 תפוחים ירוקים 

1 כפית קינמון

2 כפות סוכר 


אופן ההכנה


מכינים את בלילת העוגה: 

מקציפים שמן, סוכר וסוכר וניל וביצים

מוסיפים מעדן אלפרו, קליפת לימון מגוררת ותמצית וניל ומקציפים עד להטמעה.

מוסיפים קמח אבקת אפיה וקינמון ומקציפים עוד חצי דקה, רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה יוצקים את הבלילה לתבנית. 

 קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חוצים את התפוחים לשניים ופורסים כל חצי

 לפרוסות דקות שוות בעוביין פחות או יותר.

(אפשר  ולגלען לפרוס במכשיר יעודי ולהמשיך לפרוס כל פרוסה לשניים)

מסדרים את התפוחים על הבלילה כך שיבלטו החוצה , 



בוזקים סוכר על התפוחים,

 עוד כמה טיפות מיץ לימון

ומכניסים לתנור לאפיה בחום 175 מעלות.

אופים 45-50 דקות עד שהעוגה שחומה, יציבה וכשנועצים קיסם הוא יוצא יבש.




מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.


העוגה לא שרדה אצלנו אפילו יום אבל נשמרת שלושה ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה