יום שלישי, 3 במאי 2022

אז מה ליד? אלה הסלטים שליד

 

 מתכוננים לחג המתקרב?

אני לא הולכת לתת לכם פה מתכונים למרינדות ולאיזה בשר תעלו על המנגל שלכם

את זה כבר עשיתי, פה תמצאו את האוכל של האוכל..

מה שלא תשימו לכם בצלחת, יהיה טעים יותר עם איזה סלט רענן,

 וצבעוניות על השולחן היא שם המשחק

שימו לב שאת רוב הסלטים אפשר וכדאי להכין מראש

אז קבלו את נבחרת הסלטים שלי



                      סלט כרוב סגול






                                

                       רכיבים:   

                     1/3 ראש כרוב סגול

           2 גזר קלוף    

      1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

      1/2 כוס שומשום

         3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני (של אוסם והוא מתקתק)


2 כפות סויה קיקומן

2 כפות מירין

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

לטגן את השומשום לצבע זהוב ולהניח להתקרר

לפרוס בדיסקית המתאימה את הכרוב

לגרר במגררת הגסה את הגזר

לערבב עם שאר הרכיבים ולהניח לספיגת טעמים




סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים                                                 




1/4 ראש כרוב לבן  פרוס דק                                                                     
1/4 ראש כרוב סגול  פרוס דק
פלפל אדום חתוך לרצועות
 גזר חתוך לגפרורים דקים 
4 בצל ירוק חתוכים דק
עלי פטרוזיליה מ- 10 גבעולים

רוטב:
 
1/2 כוס חמאת בוטנים 
3 כפות מיץ ליים או לימון 
2 כפות חומץ אורז
 2 כפות רוטב סויה 
3 כפות דבש 
2כפות סוכר חום 
2 כפיות שמן 
 2כפיות ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום כתושה

טורפים את רכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות
כדאי לתת לכרוב כמה שעות
במחיצת התיבול לפני ההגשה.

 מסבחה


                                                                              

זה אמנם לא סלט אבל מושלם ליד כל סלט ונתח בשר צלוי

 כדי להכין מסבחה צריך לבשל חומוס מההתחלה
ההתחלה זה אומר 8-10 שעות קודם להשרות את החומוס (500 גר') במים רבים

ואז לסנן
להעביר לסיר לחץ עם הרבה מים
2 כפיות מלח, 4-5 שיני שום
לסגור ולבשל לפחות שעתיים
החומוס רך מאוד

מרימים חצי מהגרגרים עם הנוזלים
מועכים קלות עם ממחה של תפו"א
מוסיפים 3/4 כוס טחינה
מלח
מיץ מחצי לימון
לערבב
להניח על צלחת לערום מעל מהגרגרים החמימים שנותרו
שמן זית
ולנגב

סלט מלפפונים קצת אחרת





רכיבים:

5 מלפפונים
3 גזר
20 צנוניות קטנות
חופן יפה של נבטי חמניה

רוטב:

4 כפות שמן
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
מלח,פלפל 

אופן ההכנה:

בסלט הזה המלפפונים עוברים חיתוך קצת שונה:
יש לחצות לאורך את המלפפונים ובעזרת כפית לרוקן את הגרעינים
כעת לפרוס לרוחה לפרוסות דקות
את הצנוניות והגזר לגרר על מגררת גסה
להוסיף את הנבטים

את הרוטב לצקת כמה שעות לפני האכילה.


סלט בורגול וחומוס:







3/4 כוס בורגול
1/2 1 כוסות חומוס קפוא
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
1/4 חב' נענע קצוצה
3 שיני שום קצוצות
מלח,פלפל שחור
שמן זית
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

את הבורגול משרים לשעה במים רותחים ומסננים היטב
את החומוס מבשלים לריכוך במים עם מלח ומעט אבקת מרק בטעם עוף ומסננים
מערבבים עם שאר הרכיבים
ומניחים במקרר לספיגת טעמים


                                                              סלט גזר 

                                                      
                                                                        רכיבים: 

4 גזרים קלופים ומגוררים גס
צרור עירית חתוך לפיסות באורך 4-5 ס"ח
1/2 כוס חמוציות

רוטב:
1/4 כוס שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום

להוסיף ולהניח לספיגת טעמים



סלט פטריות ועגבניות שרי





מהסלטים שמכינים ואוכלים

6-7 פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
15 עגבניות שרי חצויות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

הרוטב:

1 כף גדושה מיונז
חצי כפית חרדל
כפית קטשופ
1/4 כפית אבקת שום
2 כפות שמן זית
4 כפות מים
4 כפות צ'טאני שזיפים
כפית מיץ לימון וקורט מלח

לערבב את הרוטב, לצקת על הירקות, להניח לחצי שעה להטמעת הטעמים



בלי סלט ירקות קצוץ דק עם הרבה מיץ לימון אי אפשר

אצלנו הרכיבים הם

מלפפונים,  עגבניות, גזר, צנוניות, בצל ירוק, אפשר פטרוזיליה אבל לא חובה
מלח, מיץ לימון ושמן 




 סלט מלפפונים




מלפפונים, צנוניות, מעט בצל סגול, פטרוזיליה קצוצה

מלח, מיץ לימון, שמן ומעט פלפל שחור


סלט קולורבי 




רכיבים:

3 קולורבי קטנים
2 מלפפונים
2 גזר
5 צנוניות
כף פטרוזיליה קצוצה

רוטב:

מיץ מחצי לימון
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מלח,פלפל שחור ורבע כפית זעתר

אופן ההכנה:

את הקולורבי והמלפפונים לחתוך לגפרורים דקים
את הגזר לפרוס לעיגולים, את הצנוניות לפרוס לעיגולים ואת העיגולים לחצות פעמיים לרבעי עיגול
להוסיף הפטרוזיליה והרוטב ולהגיש מייד.


סלט כל הירקות שיש




הסלט מכיל לפחות 15 סוגי ירקות
בתיבול הכי פשוט שיש הרבה מיץ לימון מלח ושמן

אבל הירקות:
פטרוזיליה
פטריות
גבעולי סלרי
בצל ירוק
בצל סגול
קולורבי
מלפפונים
עגבניות 
פלפלים צבעוניים
כרוב לבן
כרוב סגול
חסה ערבית
חסה אייסברג
צנוניות
גזר


סלט מיני חסות




רכיבים: 

לסלט:

מיני חסות
מלפפונים
עגבניות שרי

לרוטב וינגרט:

120 מל שמן (רגיל או מעורב עם שמן זית)
120 מל מיץ תפוזים (מכינה מפריגת קפוא)
1 כף מיץ לימון
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון חלק
כפית שום כתוש
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
  

אופן הכנה: 

פורסים את המלפפונים.

חוצים את עגבניות השרי.

מניחים בקערת הגשה את המלפפונים, החסות ועגבניות השרי.

מערבבים את רכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט בהגשה


ולמי שחייב את הירקות שלו מבושלים - שיפודי ירק 

נסו לשפד אותם, למרוח במרינדה טעימה 

של שמן, סויה, קצת בלסמי

 ולצלות ליד הבשר




ח  ג   ע צ  מ  א  ו  ת   ש  מ  ח


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה