יום ראשון, 1 במאי 2022

חוגגים סטיל ארגנטינה

 פוסטים לבשרים על האש יש לי פה כבר לא מעט

אלה הפוסטים ליום העצמאות, בהם יש חלוקת עבודה ביננו

אני מתבלת ועל המסביב והוא צולה את הבשרים על המנגל

צודק, לא?

הפעם מסיבת בשרים, אבל יום הולדת של האיש ויחד עם מזג אויר בלתי נסבל 

החלטתי לפנק אותו ולהכין את הבשרים במטבח, מסתבר שזה לא רע ואפילו נפלא.

כדי למסגר את העניין קבעתי לי קונספט למסיבה- מסיבה סטייל ארגנטינה 




השולחן ערוך בצבעים הרלוונטים ולכל סועד "שקית יום הולדת" עם עוגיות אלפחורס


על השולחן: סלסה עגבניות 

רכיבים:

2 עגבניות עסיסיות- חתוכות לקוביות קטנות

כ-1 כף בצל סגול קצוץ דק
פלפל הלפניו קצוץ דק- לפי הטעם
1 שן שום קטנה קצוצה
1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
 1 כפית מיץ ליים או לימון
מלח ופלפל גרוס טרי
מערבבים הכל יחד- טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים ונותנים לעמוד בצד לספיגת טעמים.

וצ'ימיצ'ורי

רכיבים:

חופן גדול של עלי פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות שמן זית (לכיסוי הירק) 
2 כפות חומץ 
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
קוצצים הכל במעבד מזון, נשמר עד שבוע במקרר


  אלה הסלטים הכי רלוונטים מבחינתי לקונספט




קצת ירקות כי יש צרכנים גם לכאלה



ולעיקר:

הפעם ניסיתי נתח די חדש במטבחי - דנבר קאט. 

אנטרקוט, סינטה ואפילו פילה, כבודם במקומם מונח, אבל הדנוור קאט

הוא  סטייק עסיסי וטעים ברמות אחרות, משוייש כמו שתמיד רציתם! 

לחובבי הבשר שבנינו אתם חייבים לנסות, אחרי שתטעמו לא תוכלו לאכול סטייק אחר!

הדנוור קאט הוא נתח מאיזור הכתף (Chuck Roll), 

מעל הרגליים הקדמיות וקצת לפני הצוואר – אחד מהאזורים שעובדים הכי קשה בפרה. 

הוא קל להכנה ויחסית לא יקר.

קניתי נתח שלם במשקל 1.3 ותכננתי פשוט לטגן  היטב במחבת.

בעקרון בשר טוב לא צריך הרבה כדי להפוך למנה מצוינת, צליה/טיגון לדרגת העשיה הרצויה, 

פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס.

לאחר שטיגנתי את הנתח כ- 7-8 דקות מכל צד, הוצאתי לקרש החיתוך, המתנתי כ- 10 דקות ופרסתי

הבנתי שהפרוסות עשויות פחות מידיי לטעמם של הסועדים, 

היות והתנור כבר היה חם, פשוט הכנסתי לתנור

בחום 210 מעלות ל- 10 דקות, לא היה  צריך יותר, הפרוסות נחטפו עד האחרונה.


הנתח השני מוכר יותר אצלי - שפיץ שייטל קניתי ממנו כמה פרוסות עבות

בתכנון היה לטגן היטב, לקרר מעט ולפרוס לפרוסות דקות, מתקבלים סטייקים קטנים

במרינדה מתקתקה





חשבתי שצריך גם פרגיות (1.5 ק"ג) אותן תיבלתי בתערובת תבלינים:

2 כפיות גריל עוף

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית שום גבישי                                                                

1/2 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית חוואיג' תימני

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2-3 כפות שמן       



התוספות שנבחרו היו קלחי תירס, אמפנדות במילוי בשר טבעות בצל וצ'יפס











במסיבת יום הולדת הקינוח הוא כמובן עוגת יום הולדת, 

פה כבר היה לי קל

ממש

מסתבר שאחת העוגות הפופולאריות במטבח הארגנטינאי היא צ'וקוטורטה

עוגת בסקויטים שוקו  מורטבים בקפה וקרם טעים מקצפת וריבת חלב בין הרבה שכבות

הכי יפה להכין בתבנית ריבוע או מלבן, כדי לקבל הרבה עוגה הכנתי בתבנית 26 עגולה

ובשכבה העליונה יצקתי גנאש שוקולד מריר.





                                                בנוסף הוגשו גם מגש פירות ועוגיות בצק עלים עם סוכר 







אז אם בא לכם

 מסיבת בשרים קצת אחרת

זה התפריט עבורכם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה