יום ראשון, 8 במרץ 2015

אמפנדס

אמפנדות הן בין המנות הראשונות היותר אהובות עלינו
הכרנו את המנה הזאת לפני שנים, כשסעדנו באל גאוצ'ו
היה כל כך מוצלח שהייתי חייבת שיהיה לי מתכון
קל  להכין מהן כמות ולשמור במקפיא 
ויחד עם סלט הן מהוות פתיח יאה לכל ארוחה.

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח
250 גר' מחמאה
2 כפיות מלח
2 כוסות מים

חומרים למלית בשר:

5 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות 
1 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת בהודו אדום)
5 כפות שמן
5 ביצים קשות חתוכות לשמיניות
חצי קופסת שימורים זיתים ירוקים פרוסים

חומרים למלית צמחונית:

 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
1 ענף סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קטן מגורד
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתוש טרי
2 כפות אבקת מרק פטריות



אופן ההכנה:

בצק:

שמים בקערת המיקסר את הקמח והמחמאה ומטמיעים את המחמאה בקמח
מוסיפים את המלח והמים ומעבדים עד לקבלת בצק נח וגמיש.


מילוי בשרי:

מטגנים את הבצל בשמן להזהבה
מוסיפים 700 גר' מהבשר הטחון ומערבבים תוך הפרדת הבשר לפירורים
מתבלים בפפריקה,כמון,פלפל לבן ומלח ומסירים מהאש
מוסיפים את 300 גר' הבשר הטחון הנותר
מערבבים היטב עם הביצים הקשות והזיתים
מתקנים תיבול


מילוי צמחוני:

מטגנים הירקות עד להשחמה
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות
מתבלים במלח ופלפל לבן,מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש. 

מקררים את המילוי

מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 מ"מ וקורצים עיגולים
לוקחים עיגול בצק ליד
שמים כפית גדושה מהמילוי וסוגרים לחצי עיגול תוך הידוק הקצוות




כאן בסרטון המצורף תוכלו לראות איך יוצרים את הקצוות המיוחדות לאמפנדס


מברישים את האמפנדס המקופלים בביצה טרופה ואופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות

אפשר גם לטגן בשמן עמוק




ומה דעתכם להגדיל??

אבל ממש להגדיל

במסגרת ארוחה ערב בסגנון מקסיקני הכנתי אמפנדה במילוי תירס

התאים לי להכין אחת גדולה ולחתוך למנות.

ומה עוד? ניסיתי בצק עם שמן

בצק: 

3 כוסות קמח 400 גרם 
1/3 כוס שמן 
160 מ"ל מים
1 כפית מלח 
1 כף סוכר 

המילוי:

500 גר' גרגרי תירס 
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני, קצוץ
1 גזר מגורר גס
1 כף שטוחה קורנפלור
מלח ופלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס
    
אופן הכנה:

לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק

המילוי:

מזהיבים את הבצל בשמן

מוסיפים את הפלפלים והגזר ומטגנים 5 דקות


טוחנים 1/3 מכמות התירס ומוסיפים למחבת יחד עם גרגרי התירס
מערבבים, מתבלים
מוסיפים את הקורנפלור לספיגת הנוזלים
ולבסוף את המוצרלה
מערבבים , מסירים מהאש ומקררים היטב

מרדדים דק לעלה גדול


ממלאים 


מקפלים ומהדקים את הקצוות


ולתנור, בערך 35 דקות בחום 200 מעלות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה