אני אוהבת לשחק עם בצק שמרים , קליעות וקשירות חדשות
תמיד עושות לי את זה.
כשראיתי את המתכון ללחמניות הללו בבלוג של בתיה שורק היה ברור לי
שחייבת לנסות, בצק שמרים עם חלב ומילוי חמאתי, לגמרי חייבת.
קצת שיניתי מהמתכון המקורי, יצא מושלם, רק מי שאופה כל חייה פרווה
יודעת להעריך טעמן של לחמניות חלביות במרקם צמר גפן בטעם
פסטו חמאתי.
רכיבים: (17 לחמניות)
בצק:
500 גר' (3.5 כוסות+ כף) קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב פושר
2 ביצים
כפית מלח
מלית חמאת בזיליקום:
200 גרם חמאה רכה
זר בזיליקום
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
150 גרם פרמז'ן
הברשה:
ביצה טרופה
זיגוג לאחר אפייה:
מעט שמן זית
2 שיני שום כתושים דק דק
אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים קלות לפיזור אחיד.
מתחילים לישה במהירות בינונית ומוסיפים את החלב והביצים, כשהבצק מתגבש והומוגני מוסיפים מלח וממשיכים לעבד, סה"כ כ-14 דק' לישה.
הבצק יחסית דביק וזה בסדר, הוא מוכן כשהוא מתנתק מדפנות הקערה.
מעבירים לקערה רחבה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד כמעט הכפלת הנפח או התפחה לכל הלילה (באמצע יש להוריד אוויר)
מלית :
במג'ימיקס טוחנים את כל החומרים יחד, פרט לפרמזן.
הרכבה:
מורידים את האויר מהבצק בעזרת כף היד ומעבירים למשטח מעט מקומח.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ועובדים כל פעם עם חלק אחד והשאר מכסים.
תוכלו לראות את אופן ההכנה בסרטון פה
מרדדים את הבצק לצורת מלבן, מורחים שכבה מהמלית מפזרים גבינה בנדיבות
ומקפלים חצי בצק פנימה לסגירה.
מחלקים לרצועות של כ-3 ס"מ רוחב, מותחים כל רצועה טיפה לאורך.
בעזרת סכין יוצרים שני שסעים וקולעים צמה
לבסוף מגלגלים לכדור
מניחים על גבי תבנית עגולה (קוטר 30 ס"מ) משומנת
מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-25 דק'.
מברישים בביצה
לחמניות חלב וחמאת בזיליקום
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-25 דק' או עד שהבצק זהוב ויפה.
* חשוב מאוד שהמלית תהייה משחתית ולא נוזלית, שיהיה נוח לעבודה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה