יום ראשון, 15 בינואר 2023

שמרים ומקפלים 3 - שושנים במילוי שוקולד

 



כשמגדלים בבית "מפלצת עוגיות" אין מנוס אלא לדאוג לאספקה שוטפת.

אז באמת אני משתדלת לדאוג שמפלס העוגיות בצנצנת העוגיות

לא ירד מקו דמיוני מסוים.

"עוגיות" מבצק שמרים זה כבר משהו אחר, בהחלט יותר התעסקות

כי ברור שגלילה/קראנץ שמרים הרבה יותר קל להכין , אבל

לפעמים כיף להשתעשע במאפים הקטנים והאישיים מבצק שמרים.

רוגלך זה לא חכמה  להכין, אני אוהבת את המיוחדים יותר

למשל מאפה אישי דמוי לחמניה, מבצק שמרים קל ואורירי  



רכיבים לבצק


(אני מכינה תמיד פרווה, ממש לא בעיה להמיר רכיבים ולהכין חלבי)

2 כוסות ריץ' תחליף חלב חמים או כל תחליף חלב פרווה 
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
1 כף תמצית וניל
7 כוסות קמח

מילוי:

 3 מיכלים ממרח שוקולד -איזה שאתם מעדיפים, אצלי השחר פרווה.
אבל ברור שנוטלה זה תחליף משובח

זיגוג:

1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים 
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

שמים בקערת המערבל את כל הרכיבים מלבד הקמח, מערבלים היטב
מוסיפים את הקמח, כוס אחרי כוס
עד שמתקבל בצק מעט דביק, מערבלים 10 דקות
ומניחים לתפיחה בחדר למשך 30-60 דקות.



חוצים את גוש הבצק, על משטח מקומח היטב מרדדים לעלה מלבני גדול, בעובי 2-3 מ"מ, 

מורחים את הממרח האהוב ומתחילים בקיפולים:


כעת נקלע מכל פס בצק, צמה קטנה



נניח בתבנית קטנה, נתפיח כחצי שעה 





ונאפה 15 דקות בחום 200 מעלות.

בינתיים נכין את הזיגוג:

1 כוס סוכר

כף תמצית וניל 

1/2 1 כוסות מים

נביא לרתיחה ונבשל כ- 15 דקות להסמכה קלה, נבריש את המאפים החמים בסירופ




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה