יום רביעי, 11 בינואר 2023

חמין ממולאים - שבת בצהריים- עונג שבת

 

שבת בצהריים, מה אוכלים?



סיר חמין שעועית ו/או גריסים חם ומהביל  זה די כיף  לשבת קרה וגשומה.

כי ביננו  כשמחממים אוכל על הפלטה זה לא באמת חם ומהביל ממש .

אז אחרי אינספור סירי חמין כאלה ואחרים, התאים לי לשנות

לחמין קצת אחר, חמין עם ירקות ולא סתם ירקות, חמין ממולאים.

 אמא  שלי לא הכינה כזה ולכן לא נותר לי אלא לנסות לקושש מתכונים מהרשת,

ודווקא יש 

המתכון שבחרתי הוא שילוב של כל מיני מתכונים שראיתי יחד עם העדפות בני הבית.

בסיר:

2 בצלים פרוסים

2 גבעולי סלרי פרוסים

4 שיני שום קצוצים

כמה קוביות בשר מס 8 , 2 חתיכות גרונות הודו (אפשר גם חלקי עוף, מה שאוהבים, בעצם)

1/2 כוס גריסים מושרים

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

1/4 כוס רכז רימונים

1 כף סוכר

מלח, פלפל שחור

מים

ירקות למילוי:

פלפלים, קישואים ועלי כרוב

מילוי:

1/2 כוס אורז בסמטי מושרה במים חמים לחצי שעה

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל קצוץ

4 שיני שום כתושים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

כף גדושה פירורי לחם

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

1/2 1 כפיות מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט

אופן ההכנה:

מתחילים בסיר:

מזהיבים את הבצל, מוסיפים גבעולי סלרי ושום ומאדים כ- 5 דקות




מוסיפים את הבשר ל- 5 דקות 



מוסיפים את שאר הרכיבים: רסק עגבניות 3 כוסות מים, תבלינים ומבשלים כ- חצי שעה

מוסיפים את הגריסים וממשיכים לבשל עוד כ- חצי שעה.

בינתיים מכינים את המילוי, כדאי לתת לו לעמוד כחצי שעה- שעה לפני המילוי לספיגת טעמים.

מרוקנים את הקישואים, מכינים את הפלפלים.

עלי כרוב ניתן להפריד בקלות אם שמים את ראש הכרוב במיקרו ל- 5 דקות

ממלאים את הירקות ומניחים בזהירות בסיר.





את שארית המילוי טיגנתי  לקציצות והנחתי מעל.

ממשיכים בבישול על אש נמוכה עוד כשעה.

מעבירים לתנור או לפלטה.



אז תמונה של החמין בשבת בצהרים אין לי

תצטרכו להאמין שהירקות יצאו מושלמים מהסיר, טעימים עד מאוד, 

רוטב העגבניות הסמיך במהלך השבת , הגריסים יצאו נימוחים והיו

תוספת מצוינת למי שחיפש עוד משהו ליד הממולאים

ובכלל ללא הכבדות שמשרה סיר חמין קלאסי.

כמה סלטים ללוות את המנה 


                                                                       וישר לקינוח

שביננו הכי שייך פה זה לפתן כמו של פעם  וחיתוכיות טעימות





ועכשיו לגבי הסיר, מסתבר שיש חשיבות לאיזה סיר בוחרים להעמיד על הפלטה, 

אין דומה תבשיל בסיר נירוסטה  לתבשיל שבושל בסיר בציפוי שייש

ממליצה לרכוש סיר שכזה. אפילו חמין קלאסי מתקבל אחר בסיר הזה, שלא לדבר על כך

שכלום לא נדבק לתחתית ושטיפת הסיר לאחר הבישול הופכת למלאכה קלילה ביותר.

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה