יום ראשון, 22 בספטמבר 2019

לפתן פירות יבשים

לפתן? לקינוח? באמת?
האמת שהרבה שנים פירות הקיץ הרכים מצאו את עצמם בסיר עם מים סוכר ומיני נותני טעם
ובושלו ללפתן, הפורמט הכי נח היה גריסת התכולה ושייק פירות מבושלים קריר וחמצמץ
ממש טעים, עד שנמאס, עברתי לעוגות פרי...

אבל הלפתן הזה הוא משהו מיוחד, 
לא מפירות רכים, ללפתן הזה צריך להיערך והוא שווה כל טרחה
אצל הורי היו רגילים ללפתן תפוחים ולעיתים גם שזיפים מיובשים, חמותי לעומת זאת הכינה לפתן עשיר מתובל ונהדר בטעמו, נשמר לאורך זמן במקרר, למיטב זכרוני חמותי גם היתה מקפיאה ממנו.
בקיצור לקראת החגים החלטתי לפאר את המקרר שלי בקופסא מהנחת הזאת.

רכיבים:

200 גר' פרוסות תפוחים מיובשות
4 תפוחים ירוקים קלופים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות
חצי כוס צימוקים
100 גר' משמשים מיובשים
200 גר' שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
2-3 פרוסות לימון עם הקליפה
6-8 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מקל קינמון
2 ראשי ציפורן

אופן ההכנה:

אם אתם לא מוצאים תפוחים מיובשים, זה לא אסון, הוסיפו עוד 2 תפוחים רגילים
חותכים את המשמשים לקוביות


שמים את כל הרכיבים בסיר, ממלאים מים עד 2 ס"מ מעל הפירות (אני אוהבת את הלפתן עמוס תוכן ומעט נוזלים
אם אתם מעדיפים יותר נוזלים, פשוט להוסיף עוד מים.
להביא לרתיחה ולבשל כ- 40-50 דקות
הפרות מתרככים, תטעמו ותתקנו טעמים.
הלפתן במיטבו כמובן כשהוא קר קר




ואין כמוהו לסיום ארוחת חג דשנה

אין תגובות:

פרסום תגובה