יום רביעי, 13 בדצמבר 2017

סופגניות אשל

איך לא ניסיתי עד היום
כמה קל
שום התפחות מכינים מטגנים ושומרים
שלא יעלם
כמה טעים!
כמה פשוט להכנה כבר אמרתי?


רכיבים:

175 גר' קמח תופח
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1 לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי

ציפוי: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מערבלים את כל הרכיבים
בעזרת כף גלידה מורידים כדורים קטנים לתוך שמן חם
מטגנים להשחמה





את הריבה בחרתי להגיש ליד, אפשר כמובן להוסיף עוד ועוד מילויים
רק לבזוק אבקת סוכר ולהסתער


כמובן שאפשר להכין גם בגרסת פרווה
פשוט ממירים את הלבן/אשל במעדן אלפרו סויה בטעם וניל
וכך ליצר קינוח מהמם לסעודת שבת חנוכה
גלגלתי את הסופגניות המוכנות בסוכר או בסוכר מעורב בקינמון
הגשתי בלוית גנאש שוקולד וריבת תותים.

על קונוס קלקר בגובה 30 ס"מ



בעזרת קיסמי שיניים מעץ
אז נכון  כדי לקבל סופגניות עגולות מושלמות
נאלצתי לשמן היטב את כפות הידיים ולגלגל הכדורים בידיים
הקרבה קטנה 
לקינוח מושלם





מבחינת כמויות על מנת לצפות קונוס שכזה יש לשלש כמויות של הבלילה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה