יום ראשון, 10 בדצמבר 2017

קרקרים עם המון גרעינים


זה לא שהם לא טעימים, הם ממש כן, הולכים יופי
עם סלט אבוקדו, סלט ביצים ובעצם כל ממרח שיש במקרר
אפילו קוטג'
אבל
וזה אבל גדול
לשלוף משהו מלוח מצנצנת העוגיות
זה כל כך turn off
הרי זה כל כך ברור שכשאנחנו שולחים יד לתוככי צנצנת העוגיות
נוציא משם משהו מתוק,שוקולדי, אם יש מזל,
שיענה על הצורך הזה למתוק.






מצרכים:

כוס קמח לבן או 1/2 קמח לבן ו-1/2 קמח כוסמין או רק כוסמין
כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום רגיל או מלא
1/2 כוס גרעיני פשתן
1/3 כוס שקדים פרוסים – לא חובה
3-4 כפות פרג שלם (לא טחון)
1 כף אבקת שום
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
500 מ"ל מים

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל-160 מעלות.

– מניחים בקערה את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב עם כף עד שכל הקמח נטמע בבלילה. 
אמורה לצאת לכם בלילה מימית – זה בסדר ככה זה אמור להיות.
– שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה 
ומשטחים עם ידיים רטובות עד שכל הנייר מכוסה בבלילה. 
שימו לב שהכמות כאן מספיקה בול ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות.



– אופים במשך 15 דקות ומוציאים החוצה. חותכים עם גלגלת לריבועים או מלבנים או כל צורה שאוהבים.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהקרקרים זהובים. שימו לב – אם לא שיטחתם בצורה אחידה מבחינת הגובה, יהיו קרקרים שיהיו מוכנים מהר יותר וכאלה שצריך להשאיר עוד כמה דקות בתנור, אז תקפידו לבדוק אחרי 35 דקות מה קורה איתם וממש חשוב לאפות אותם עד שהם פריכים לגמרי.
– שומרים בצנצנת אטומה. אני השארתי להתקרר בתנור ככה הם יצאו פריכים פריכים

– אם אתם אוהבים טעמים חזקים, אפשר להוסיף כפית פפריקה מעושנת או עלי טימין.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים גרעיני דלעת או פקאנים קצוצים דק.
– אל תוותרו על הפרג, הוא ממש מוסיף כאן. 
הדבר היחיד שאפשר לוותר עליו זה הצ'יה, כל השאר ממש מומלץ להשאיר.

מתכון של רחלי קרוט





--

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה