מכל מיני סיבות לוגיסטיות אעדיף לקנות נתחי עוף בלי עצמות,
פרגיות זה יופי וכשיש מתכון שלא
דורש התעסקות מלבד תיבול זה הכי יופי
וכך הוא המתכון של פרגיות באננס שבמקור מהאתר של רון יוחננוב
רכיבים:
6 נתחי סטייק פרגית מחולקים
למרינדה:
חצי קופסת אננס חתוך לקוביות גסות
8 שיני שום כתושות
6 כפות סויה
3 כפות דבש / סילאן
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מסדרים את נתחי הפרגית במרינדה בתבנית אפיה, ולאחר כ- 5-6 שעות אופים בחום 200 מעלות
באפיה חום עליון תחתון, ללא כיסוי למשך כשעה, עד שהעוף משחים יפה,
שווה לפתוח את התנור במשך האפיה
ולהרטיב את העוף במרינדה.
המנה הנהדרת הזאת הולכת מצויין עם אורז לבן ואפילו קוסקוס
ברוקולי מוקפץ בשמן זית ושום
את הארוחה פתחנו במגוון מסלטי הבית
והמשכנו עם
הוספתי לעיקרית לביבות כרובית נהדרות
ולקינוח טארט תפוחים עם קראמבל
כאן ניסיתי להשתמש בקלתיות בסקויט מוכנות, מלאתי בתפוחים מקורמלים קלות וכיסיתי
בפירורים, האפיה היתה קצרה יחסית לעוגת תפוחים והעוגה טעימה במיוחד
ככה:
תפוחים:
50 גר' סוכר
30 גר' מחמאה
4 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
סרט מקליפת לימון
קראמבל
קצת קינמון
לקרמל את הסוכר והחמאה
להוסיף את קוביות התפוחים וסרט הלימון
על אש קטנה ולבשל עד שהקרמל נמס, והתפוחים מרככים קלות
להסיר מהאש ולקרר.
להניח בקלתית המוכנה
קראמבל:
לערבב את חומרי הפירורים לפזר ע"פ התפוחים לאפות
ש ב ת ש ל ו ם
בוקר טוב. הקישור לעוגת התפוחים לא עובד
השבמחקהוספתי את המתכון
מחק