יום ראשון, 10 בינואר 2016

לביבות כרובית

כשחזרתי מחופשה קצרה עם הג'וניורית קיבלה את פנינו ארוחה טעימה ומיוחדת 
שהכינה הסיניורית שלי
אחת המנות -לביבות כרובית.
אנחנו מאוד אוהבות כרובית, בכל צורה
אפילו סתם לנשנש אחרי בישול  במי מלח.
היא בחרה במתכון מתובל היטב שערב לחיכנו מאוד מאוד.

לכבוד חנוכה החלטתי לחזור עליו
המתכון -קציצות הכרובית של אוטולנגי 
 מקורו בבלוג הנפלא של אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום,
 אני רק התאמתי אותו לטעמי הבית



רכיבים:

1 שקית כרובית קפואה *
קצת פחות מכוס קמח

תבלינים: 

3/4 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל 
1/2 כפית שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4 ביצים

שמן לטיגון

אופן הכנה

הפשרתי ובישלתי את הכרובית במיקרו, לדרגת אל דנטה
, מסננים היטב, ומועכים בעזרת מועך תפו"א
בנתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב


מוסיפים את הכרובית החמימה
ומערבבים היטב, (יכולות להישאר חתיכות כרובית)
מחממים מחבת גדולה עם שמן 
בעזרת כף מניחים תלוליות  במחבת
מטגנים עד שהקציצות שחומות ויפות  


* אפשר להשתמש בכרובית טרייה, במקרה הזה מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים היטב
מבשלים במי מלח עד לדרגה הרצויה, מסננים ומועכים

ניסיתי לקצוץ גס את פרחי הכרובית ולקבל לביבות קראנצ'יות/נגיסות יותר





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה