פנקו את בלוטות הטעם שלכם בפרץ של עונג טעים עם טארט הלימון השמימי הזה
עטור פסגה מתנשאת של מרנג צרוב! שדרגו את הקינוח של סעודת השבת.
כל ביס מציע סימפוניה של טעמים - חמצמץ, מתוק, ואוה כל כך טעים.
זה הפינוק האולטימטיבי לרומם את הערב שלכם
בטעמים שמשאירים חשק לעוד.
את הטארט הזה אפשר להכין עם בצק פריך, אבל אפשר עם פרורי בסקויט טחונים.
יופי של קינוח גם לארוחת ברביקיו
אז:
לבסיס:
300 גר' פרורים
175 גר' נטורינה
כפית קליפת לימון
3 כפות סוכר
מלית:
150 מ"ל מיץ לימון
200 גר' סוכר
4 ביצים
1 חלמון
200 גר' נטורינה
ציפוי:
3 חלבונים
לסירופ סוכר: 1 כוס סוכר 45 מ"ל מים
אופן ההכנה:
לעבד את הפירורים עם נטורינה מומסת סוכר וקליפת לימון מגוררת
להדק לבסיס תבנית פאי בקוטר 24-26
ולדפנות
לאפות בחום 170 מעלות כ- 15-17 דקות
להוציא ולקרר.
להכנת המלית שמים את כל הרכיבים, חוץ מהנטורינה בסיר
ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.
כשהקרם רותח מכבים את האש ומתילים לטרוף לתוכו
קוביות נטורינה.
מניחים את הקרם להתקרר ואז יוצקים לקלתית ומעבירים לקירור במקרר.
הכנת הציפוי:
בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה- 118 מעלות ומוכן
מתחילים להקציף 3 חלבונים כשנוצר קצף לבן
מוסיפים לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים
להקציף כ- 5 דקות.
מסדרים את הקצף על המלית, ככה הרים וגבעות
ושורפים קצת עם ברנר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה