דפים

יום ראשון, 12 במאי 2024

עוגיות שקדים

 


יום שישי בבוקר, ליד הקפה, עוברת במהירות

על המעניינים ברשת, אופס, רגע, מה זה פה?

עוגיות שנראה שמוכנות בצ'יק, אז מה אם יש כבר קופסת עוגיות 

שוקולד צ'יפס שהכנתי השבוע עם יובלי, רוצה עוד..חייבת לנסות

וכן קשה לי לדחות סיפוקים, צריכה כאן ועכשיו!

מה גם שקופסת השקדים הפרוסים במקפיא מוציאה אותי מהדעת

כל הזמן זזה ומפריעה לדלת להסגר

אז יאללה אבזבז אותה על המתכון הזה.

המתכון, הוא של קרן אגם, ששיניתי טיפה,

 מבוסס על מילוי השקדים שיש בתוך קרואסונים

קל מאוד להכנה, רק מערבבים , אפילו בלי מיקסר



רכיבים:

250 גר' נטורינה מומסת או שמן - 200 מ"ל

200 גר' סוכר

250 גר' סוכר דמררה

1 ביצה + חלמון

קליפה מגוררת מלימון

2 כוסות קמח

100 גר' קמח שקדים

3/4 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

כפית תמצית וניל

קורט מלח

לציפוי:

200 גר' שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

ממש כמו שכתבתי בהקדמה

בקערה שמים את כל החומרים היבשים, יוצקים את הנטורינה המומסת, 

מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל

מערבבים

מעבירים למקרר לקירור, לפחות לחצי שעה

מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג (יצאו 25 עוגיות ענקיות, הן מתפשטות באפיה)

מגלגלים בפרוסות שקדים



אופים בחום 180 מעלות למשך 14-15 דקות

העוגיות מתקבלות קריספיות בחוץ וצ'ואיות בפנים, הן מתייצבות מחוץ לתנור, אז אל 

תחששו להוציא מהתנור, גם אם נדמה שהן רכות.



3 תגובות:

  1. נראה מעולה.
    המון סוכר. אנסה להפחית

    השבמחק
  2. מתכון של קרן אגם

    השבמחק