"המפרום" שהכנתי מציג את הקלאסיקה המשודרגת של המאמות:
תבשיל הבשר הטחון ותפוחי האדמה עם טוויסט מודרני,
המנה האהובה הזו מתהדרת כעת בזמן הכנה מהיר יותר ובפרופיל בריא יותר.
בשר טחון ותפוחי אדמה מתובלים לשלמות ונאפים לשלמות זהובה,
ומציעים ארוחה מנחמת משביעה ומזינה כאחד.
הומאז' טעים למתכונים הנצחיים של אמא, עכשיו עם כשרון עכשווי.
רכיבים:
לתערובת הקציצות:- קילו בשר בקר
2 בצל גדול
6 שיני שום
חבילת פטרוזיליה
- מלח- פלפל שחור
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית תבלין גריל 1/4 כפית בהרט, מעט כמון
4 תפוחי אדמה פרוסים דק דק (במעבד מזון או במנדולינה)
לרוטב:
2 כוסות מים חמים
2 כפות שמן זית
כף פפריקה
1 קופסת רסק עגבניות 100 גר'
2 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית בהרט
אופן ההכנה
מערבבים את תערובת הקציצות.
פורסים את תפוחי האדמה ויוצרים סנדוויצים,
מסדרים בסיר (שמיועד לתנור) את תפוחי האדמה עם הקציצות בצורה מעגלית.את שארית
פרוסות התפוחי אדמה אפשר לסדר בדפנות הסיר
.מכינים את הרוטב בקערה מערבבים היטב, משפרים טעמים ויוצקים מעל.
(לשמור מהרוטב למקרה והרוטב מהסיר יתאדה ויהיה צורך להוסיף במהלך האפיה)
מכסים עם מכסה או נייר כסף ומכניסים לתנור, 180 מעלות כשעה שעה וחצי.
בין לבין בודקים שלא חסרים נוזלים, אם חסר אפשר להוסיף מהרוטב ששמרנו בצד
עשר דקות אחרונות להוריד את המכסה ולהשחים מעט.
המנה הנהדרת הזאת השתלבה ליד קוסקוס וצלי ירקות שאני מכינה
כמו מרק אבל עם הרבה הרבה פחות נוזלים.
ו ש ת ה י ה ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה