מרק ירקות לקוסקוס הוא מנה מסורתית , המשמשת לרוב כבסיס לצד הקוסקוס.
המרק כולל מגוון ירקות כמו גזר, דלעת, קישואים, תפוחי אדמה וסלרי,
המתבשלים יחד בנוזלים עשירים בתבלינים.
התיבול הוא חלק מרכזי בטעם המנה, והוא כולל לרוב כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור, ובל נשכח להכניס למרק צרור כוסברה, שכן גם אלה שלא זורמים עם התיבול הזה יאמרו כי לתבשיל הזה
הוא מוסיף המון.
לעיתים מוסיפים גם גרגרי חומוס, המשווים למרק מרקם עשיר יותר.
הטעם המתובל משתלב מצוין עם הקוסקוס הניטרלי,
ויחד הם יוצרים חוויה קולינרית מסורתית, בריאה ומנחמת.
אז זהו שגם פה אני מכינה קצת אחרת,
והמרק הופך למעין נזיד שכזה, עם הרבה פחות נוזלים.
הרכיבים:
1 בצל קצוץ גס
חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות
1 עגבניה קלופה,ללא גרעינים וקצוצה
2 תפו"א חתוכים לקוביות
2 כוסות חומוס מבושל
צרור כוסברה שאני קושרת בחוט ומוציאה כשהמרק מוכן
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את העגבניה ל-2 דקות
מוסיפים את הירקות ומאדים כ- 15 דקות
מוסיפים מים לכיסוי חלקי של הירקות
מתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ואבקת מרק בטעם עוף
מבשלים כ- 30 דקות
מוסיפים את החומוס וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים, מתקנים תיבול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה