יום שני, 24 במרץ 2014

מרק בצל

למרק בצל צריך הרבה סבלנות
וכל זאת כדי לקבל מרק בעל צבע חום עמוק
ולא לבנבן
המרק הראשון שאביא לכם פה הוא זה הקלאסי
 טיגון איטי של הבצל , עד לקבלת הצבע הרצוי
ותאמינו לי זה יכול לקחת גם מעל שעה על אש קטנה



מתכון 1:

רכיבים

3 כפות שמן
1 כף שמן זית
1 קילו בצל, פרוס לרצועות
1/4 כוס קמח
1/2 כוס יין לבן יבש

1/4 כוס אבקת מרק
5-6 כוסות מים רותחים (כמובן שהמשקיעים יכולים להשתמש בציר ירקות)
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ומתחילים לטגן על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה
וזה לוקח זמן, כי קודם ערימת הבצל הפרוס מתכווצת ומצטמצמת 
עד שנדמה לכם שכבר לא יספיק למרק, אז תרגעו
יספיק. 
לא מתיאשים, ממשיכים לטגן בסוף הוא ייכנע לאש ויתחיל להזהיב ובהמשך להשחים.
כעת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל.
מסירים מהאש, מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.
מחזירים לאש ומוסיפים את המים ואבקת המרק או הציר. 
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב.
מתבלים במלח ופלפל.

מגישים עם קרוטנים ופרמזן מגוררת

מתכון 2:

במתכון הזה מתחילים מהקמח. 

2 כפות קמח בערך מכניסים לסיר ומחממים עד שהקמח משחים.

ואז מוסיפים 4-6 כפות שמן. מערבבים יחד מעט.

עכשיו נוסיף את הבצל בערך ק"ג בצל חתוך לטבעות.

מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים ומתכווצים.

מוסיפים 1 כוס יין לבן 

מתבלים  פלפל ומלח , מוסיפים גם 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה 

ומגישים חם עם קרוטונים וגבינת פרמזן מגוררת.



אפשר לשלב את שתי האופציות להכנת המרק


מה זאת אומרת?

נשחים קמח וגם נשחים בצלים 
ככה:

בסיר משחימים 2-3 כפות קמח מוציאים ומניחים בצד.

כעת מטגנים/מאדים את הבצלים בשמן כשעה ויותר

עד שהבצלים מתרככים ומשחימים

מוסיפים את הקמח, זה שהשחמנו מערבבים היטב

מוסיפים נוזלים (ציר ירקות - אם יש לכם, מוסיף המון) וממשיכים בבישול

לפי ההוראות.

עוד נקודה, המרק יצא דליל מידיי לטעמכם?

תתקעו בו את הבלנדר סטיק ותטחנו קצת את הבצלים

הם יסמיכו את המרק ללא  צורך בתוספת קמח




חשבתם שאין מה לשנות?

הפתעה...

את מרק הבצל הזה בישלתי לפי מיטב המסורת


לאט לאט אידיתי את הבצלים


עד שהואילו בטובם והתחילו להשחים


חושבת שלקח יותר משעה.


והפעם בנוזלים גם 1/2 כוס מיץ תפוזים


יצא מצויין!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה