יום שני, 24 במרץ 2014

מרק ירקות עם קניידלך

כיף לחזור הביתה ביום חורף קר לסיר הזה
שבעצם מכיל הכל  ומרגיע את הרעב ברגע.


רכיבים: 

למרק:

1 בצל
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי
2 גזר
2 קישוא
1 בטטה
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס אפונה קפואה
8 כוסות מים
4 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
בזיליקום
פלפל שחור


לקניידלך:

1 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
פלפל שחור
מעט ג'ינג'ר יבש
קמח מצה
2 ביצים
 


אופן הכנה: 

לקצוץ את הירקות למרק במעבד מזון

להזהיב את הבצל במעט שמן

להוסיף את קוביות הפלפל והסלרי, לאדות כ- 5 דקות

להוסיף: גזר, קישוא, בטטה, שורש פטרוזיליה ולאדות כ-15 דקות.

להוסיף מים, אבקת מרק בטעם עוף, מלח, בזיליקום, פלפל שחור

 לבשל עד שהירקות התרככו.


בקערה לערבב את העיסה לקניידלך:

1 כוס מים רותחים, 1/3 כוס שמן, כפית מלח, פלפל שחור ומעט ג'ינג'ר יבש.

להוסיף קמח מצה עד לקבלת עיסה רכה וכשמתקרר קצת להוסיף 2 ביצים.

להניח את העיסה למנוחה כ-10 דקות 

ולאחר מכן כשהמרק רותח לגלגל  כדורים קטנטנים ולהכניס  לסיר.

לבשל  כ-15 דקות והכל מוכן.





תגובה 1: