דפים

יום ראשון, 20 באוקטובר 2024

פפארדלה ומוקפץ

 מנות מהמטבח האסיאתי אהובות עלי במיוחד, אוהבת את הטעמים,

את ההכנה המהירה, והעובדה שהירקות במנה לא מסמורטטים.

במנה הזאת יש פסטה, אבל לא נודלס, יש ירקות, אין תיבול אסיאתי

ויש טעמים נפלאים של חיבור הירקות והתיבול העדין עדין. 

סוג של מנה מהמטבח האיטלקי



אז מה היה לנו:

1/2 חב' פסטה פפארדלה מבושלת לפי ההוראות

1/3 כוס ממי הבישול של הפסטה

ירקות:

1 בצל פרוס לפלחים דקים

1/4 כרוב פרוס לרצועות

1 פלפל חתוך לקוביות

4 שיני שום חתכים לפרוסות

מלח, מטע פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים את הירקות במעט שמן עד שהנפח יורד מעט, מתבלים

מוסיפים את מי הבישול של הפסטה ומערבבים



מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומשאירים לבשל עוד כ- 5 דקות תוך עירבוב



קצת פטרוזיליה קצוצה מעל ומוכן.



אחרי שהתוספת מוכנה נתפנה להכנת הפרגיות שילוו אותה.

מרינדה:

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/3 כוס סויה

2 כפות טריאקי

2 כפות דבש

3 כפות שמן זית

6 שיני שום כתושות

כפית פפריקה מתוקה

כף קטשופ

מעט פלפל שחור

אני אוהבת לתת לנתחי העוף לנוח במרינדה כמה שעות לפחות

ורק אז להמשיך העשייה.

את הנתחים הנחתי על תבנית תנור ואפיתי בחום 190 מעלות

20 דקות מכל צד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה