יש משהו מענג בשילוב פינוק מתוק עם הקפה של הבוקר או זה של אחר הצהריים
העוגה הזאת כל כך פשוטה להכנה שאין אפילו צורך ללכלך מיקסר - פשוט מערבבים בקערה,
יוצקים לתבנית ואופים!
הכיף לא עוצר שם; הפעם גיליתי יצירתיות והשתמשתי בשקית פירות יער קפואים
ששכנה במקפיא זמן ארוך למדיי, במקום בשוקולד או בקינמון הרגילים,
עוגה בחושה - עם פירות יער נראה לי גיוון מספיק מעניין לשיוש עם שוקולד
גם יפה וגם מאוד טעים.
רכיבים: (תבנית אינגליש קייק 12X30)
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס קמח שקדים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
6 כפות שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הכנת מחית פירות יער:
הפשרתי את הפירות
ובישלתי עם מעט סוכר וסרט מקליפת לימון עד שהפירות התרככו מאוד
למעין מרקחת, וקיררתי.
טורפים את הביצים עם השמן, המיץ ותמצית הוניל
מוסיפים בבחישה את כל החומרים היבשים
מורידים 2/3 כוס מהבלילה ומערבבים לתוכה 1 כוס ממרקחת הפירות
כעת משטחים מחצית מהבלילה הלבנה בתבנית
מעל מזלפים מחצית מהבלילה עם הפירות, מכסים בבלילה לבנה
משיישים בעזרת סכין ומכניסים לתנור חם 175 מעלות למשך 45-50 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה