דפים

יום שני, 24 בפברואר 2025

מאפינס בננות וגם שוקולד

 


תמיד יש את אותן בננות שנשארות על השיש, רכות מידי למי שאוהב אותן טריות, 

אבל מושלמות לאפייה. אמנם יש לי בבלוג 

לא מעט מתכונים שמנצלים בננות – כי אוכל טוב לא זורקים! 

אבל הפעם, במקום לשלב אותן שוב בעוגה הרגילה, 

הלכתי על שילוב מנצח עם שוקולד. התוצאה? קינוח עשיר, לח ומפנק, 

כזה שלא רק מציל בננות אלא גם הופך לכוכב של הקפה הבא.



רכיבים:


חומרים רטובים:


מחית מ- 3 בננות

2 ביצים

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

1 כף תמצית וניל

1/2 כפית קפה נמס מומס בטיפה מים


חומרים יבשים:


1/2 2 כוסות קמח

1 כף קורנפלור

2/3 כוס קקאו מסונן

1 כוס סוכר

1/4 כוס סוכר דמררה

1 אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח


3/4 כוס שוקולד צ'יפס (1/4 מהכמות מפזרים ע"פ המאפין לפני האפיה)


אופן ההכנה:


מערבבים את החומרים הרטובים

מערבבים את החומרים היבשים

מערבבים ביחד, בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומחלקים לתבניות המאפינס


מפזרים מעט שוקולד צ'יפס ע"פ הבלילה

אופים בחום 210 מעלות למשך 5 דקות ואז מורידים את החום ל-190 

וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה