דפים

יום רביעי, 5 במרץ 2025

מגולגלות לפורים או אוזני המן לעצלנים?

 המתכון של שירן מתתיהו לאוזני המן מגולגלות תפס לי את העין כשכבר כל 

הקופסאות שלי היו מלאות עוגיות

גם משלוח המנות היה סגור ומוכן, אבל משהו בהן מצא חן בעיניי

ופשוט לא יכולתי לחכות .. דחיית סיפוקים זה לא הקטע שלי

אז הכנתי

באמת בצ'יק, עוד חצי שעה במקפיא כדי לאפשר חיתוך מדויק

אפיה קצרה ומוכן

כדאי לכם ולא חייב לחכות לפורים.



רכיבים:

לשני גלילי אוזני המן (כמות העוגיות בהתאם לעובי החיתוך)


200 גם חמאה קרה או נטורינה (לפרווה) חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

280 גרם (שתי כוסות) קמח

קורט מלח

2 חלמונים

2 כפות חלב או מים

חצי כפית מחית או תמצית וניל


למילוי:

נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים


אופן ההכנה:

מעבדים את  הקמח, הסוכר והמלח עם קוביות חמאה קרה עד להטמעת השומן.

מוסיפים חלמונים, חלב/מים ותמצית וניל. ממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק 

 (חשוב לא לעבד יתר על המידה על מנת להבטיח את פריכות הבצק).

מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים בין שני דפי אפיה למלבן .



מסירים את נייר האפייה העליון, מורחים מעל שכבת הבצק ממרח נוטלה באופן אחיד 



(יש להימנע ממריחת שכבה עבה מדי) ומגלגלים לגליל.

בעזרת הידיים מעצבים את הגליל למשולש ומאפסנים במקפיא לחצי שעה



חותכים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ ומניחים בתבנית אפיה.



העוגיות לא מתפשטות באפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ-10-12 דקות. 

העוגייה לא אמורה להשחים.




מצננים לגמרי לפני שנוגעים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה