דפים

יום ראשון, 16 במרץ 2025

גראטן תפוחי אדמה


אין כמו גראטן טוב כדי לכבוש את לבבות האורחים בשולחן החגיגי שלכם. 

תפוחי האדמה, הירק הכי אהוב ושגרתי, הופכים במאפה הזה למנה מפנקת ומיוחדת, 

שכל אחד יכול להתחבר אליה, בניגוד לירקות כמו ברוקולי או בטטה, 

שלא תמיד פופולריים אצל כולם. 

התיבול המדויק והשכבות הקרמיות הופכים את הגראטן לחוויה עשירה ומנחמת – הכול, 

אבל ממש לא "פשטידה". שילוב מושלם של פשוט ואלגנטי!  

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מה להכין תחשבו על הגראטן הנפלא הזה.

המתכון מהבלוג של בתיה שורק עם מעט שינויים שלי



רכיבים: (תבנית עגולה 26)

6 -7 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות דקות

50 גרם פרמזן מגוררת


תערובת שמנת:

500 מ”ל שמנת לבישול 15%

50 גרם  מוצרלה מגוררת

50 גר' מנצ'נגו מגוררת

4 שיני שום כתושות

חופן עלי טימין

1/2 1 כפיות מלח

1/8 כפית פלפל שחור

2 כפות דבש


הגשה:

זילוף דבש

מלח מלדון

מעט עלעלי טימין


אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל תערובת השמנת.

בתבנית מעט משומנת בשמן זית /חמאה, מסדרים שכבת פרוסות תפו”א, 



יוצקים מעל מעט מתערובת השמנת, מסדרים שוב שכבת תפוחי אדמה 

ומעליו תערובת שמנת, חוזרים על הפעולה ולבסוף מפזרים מלמעלה פרמזן.



מניחים נייר אפייה ומעליו יריעת אלומיניום אופים בחום 185 מעלות

כשעה או יותר - בודקים שהתרכך




, מסירים את נייר האפייה והאלומיניום, 

ואופים עוד כ-20 דק’ או עד המאפה משחים יפה.




מזלפים דבש, מפזרים טימין ומעט מלח מאלדון

אפשר גם לגוון את המאפה ולהוסיף שכבת פרוסות בטטה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה