דפים

יום רביעי, 23 באפריל 2025

כרובית אפויה

 


כרובית מבושלת – פשוטה, רכה, ולגמרי ממכרת

יש ירקות שכמה שננסה להמציא איתם טריקים – הם פשוט הכי טעימים כמו שהם.

וכרובית מבושלת במי מלח היא דוגמה נהדרת: רכה, עדינה, ומקבלת באהבה כל תיבול.

במיוחד את זה שאנחנו הכי אוהבים, זה שכבר הפך קלאסיקה בבית.

הפעם לא ניסיתי להפתיע, אלא רק להעצים את מה שכבר עובד:

כרובית מתובלת באהבה, שמוגשת בגאווה לצד המנה העיקרית.


אז אם גם אצלכם הכרובית היא אורחת קבועה על השולחן, אבל מתחשק לכם לחדש בלי להתאמץ –

המתכון הזה בדיוק בשבילכם.

בלי הרבה רכיבים, בלי טיגון – רק כרובית, תיבול אהוב, ומעט זמן במטבח. וזה מוכן!

רכיבים:

פרחי כרובית לחתוך  לפיסות לא גדולות

לערבב משרה תיבול:

2-3 כפות שמן זית

כפית אבקת שום

1/4 כפית בזיליקום יבש

כפית שטוחה פפריקה בשמ"ז

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כפית מלח

לערבב, לשים את פרחי הכרובית בשקית ניילון, להוסיף את המשרה ולערבב היטב כך שהכרובית

תכוסה בתיבול


לאפות בחום 190 מעלות כ- 40 דקות



כמו כל הדברים הפשוטים שטומנים בתוכם המון אהבה, גם המנה הזו מצליחה לרגש כל פעם מחדש.

זה בדיוק מה שיפה בכרובית – היא יודעת להיות עדינה או מודגשת, לבלוט או ללוות, והכול עם נוכחות.

אז בפעם הבאה שאתם מבשלים לשבת, לארוחה משפחתית או סתם כשמתחשק משהו טעים –

תנו לכרובית את המקום הראוי לה. היא בהחלט יודעת לגנוב את ההצגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה