רגע אחרי החג – והנה הוא, פוסט החמץ הראשון!
אין דרך טובה יותר לחזור לשגרה של אפייה מאשר עם ניחוחות מתוקים של מאפי בוקר
. אחרי שבוע של בישולים עם מצות, קמח תמי וניסיונות יצירתיים –
כמה כיף סוף סוף לאפות חמץ אמיתי, כזה שממלא את הבית בניחוחות של בית קפה קטן ונעים.
והפעם – מאפינס בננות ותפוחים מקורמלים.
הבננה, עם כל יתרונותיה הבריאותיים (והנטייה המבורכת להבשיל מהר מדי),
פוגשת תפוח מקורמל עם נגיעה של מיץ תפוזים – שילוב מנחם שכולו טעם של ילדות.
מאפינס רכים, עדינים, לא מתוקים מדי – בדיוק מה שצריך בשביל לפתוח את עונת החמץ עם חיוך.
אז יאללה, נכין קפה, ונתחיל את האביב עם מתכון פשוט, טעים, ומלא חמימות ביתית.
רכיבים: (19 יח')
3 בננות
קליפה מגוררת מחצי תפוז
2 ביצים
כף תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמן
קורט מלח
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס קרם קוקוס
כפית שטוחה סודה לשתיה
2 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס סוכר
2 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחים)
ציפוי:
2 כפות סוכר
חופן אגוזי מלך
1/2 כפית קינמון
מתחילים בקירמול התפוחים במחבת
מערבבים מידי פעם וכשהתפוחים התקרמלו וקיבלו
צבע זהוב עמוק מוסיפים את הקלבדוס ומערבבים עד שמתאדה.
מניחים להתקרר
מועכים את הבננות וטורפים עם הביצים, קליפת התפוז המגוררת ,תמצית הוניל והסוכר הלבן והחום.
מוסיפים את השמן והנוזלים,
מערבבים לתוך הבלילה את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.
לבסוף מוסיפים את התפוחים שהתקררו
ומחלקים לקוקוטים קטנים
קוצצים את האגוזים ומערבבים עם הסוכר והקינמון
מפזרים מעט ע"פ כל קוקוט ומערבבים בקלילות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה