עיקרית - עוף על בורגול עם בצלים מקורמלים
רכיבים:
5 בצלים פרוסים לא מאוד דק
1 כוס בורגול שטוף ומסונן
6 כרעיים מחולקים
כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, כף סוכר חום, מעט טימין
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצלים בשמן, לאט לאט שיתקרמלו ולא ישרפו

ליד יש כמובן ירוקים
שעועית ירוקה שמרככת במי מלח כמה דקות, מסננת
מקפיצה בשמן עם שום מוזהב, מעט מלח
ולבסוף פרוסות שקדים מושחמות
סלטים מירקות טריים תמיד מגישה לשולחן לפתיח
פילה אמנון בירקות וחומוס
לקינוח
פיננסיר תפוחים בלווית כדור גלידה
מתחילים עם התפוחים המקורמלים:
3/4 כוס סוכר
3 תפוחים קלופים וחתוכים לשישיות
1 מקל קינמון
מיץ מחצי לימון
שוט של ברנדי תפוחים
אופן ההכנה:
מקרמלים קלות את הסוכר.
מוסיפים את התפוחים החתוכים , מקל קינמון, מיץ מחצי לימון. מקפיצים בעדינות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים. מוסיפים שוט של ברנדי תפוחים.
מנחים להתקרר.
פיננסייר:
רכיבים:
5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן
אופן ההכנה:
לערבב את החלבונים עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף
לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות
להניח על כל פיננסיר 2-3 פלחי תפוחים מקורמלים
לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.
להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.
קרם אנגלייז:
רכיבים:
250 מ"ל שמנת לקצפת/קרם קוקוס
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
אופן ההכנה
מרתיחים את השמנת עם תרמיל הווניל ומסירים מהלהבה.
מניחים לתרמיל הווניל לשהות בשמנת כ-10 דקות.
מחזירים את השמנת לרתיחה ובינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והעמילן עד שהתערובת אחידה.
מסירים את השמנת מהלהבה ויוצקים בהדרגה, בזילוף איטי, לתערובת החלמונים, תוך בחישה רצופה.
מחזירים את התערובת לסיר ומציבים אותו על להבה נמוכה ביותר .
מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה.
מסירים מייד מהלהבה ומצננים היטב.
קולי פירות יער:
רכיבים:
1/2 1 כוסות פירות יער (דובדבנים,דומדמניות,אוכמניות)
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
אופן ההכנה:
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה