דפים

יום ראשון, 19 בפברואר 2023

מתקרבים לפורים.. מה השנה במשלוח שלכם?

 


המשלוח שלי בסגנון סל מהשוק, ההוא "מחנה יהודה "

 ובהתאם נבחרו הפריטים שהוכנסו לסל





המשלוח בתוך סל שוק אוטנטי כמו של פעם, ששימש לקניות.

הוספתי על מיני האוכל גם מגבת קטנה עם עין ועציץ נענע עם ריח כל כך טוב 

שבא כבר לחלוט ולשתות.

ומה עוד?

בייגל שומשום



קיגל ירושלמי



שקית מיני פיצוחים ואגוזים 

ממרח עגבניות מיובשות

רכיבים:

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן או עגבניות מיובשות 

שמשרים לחצי שעה במים רותחים ומסננים
עלי בזיליקום משלושה גבעולים
או
חצי כף בזיליקום יבש
חופן אגוזי מלך
שמן זית
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעד מזון ומעבדים למחית


תוך הוספת שמן זית

כמה?

עד לקבלת מרקם של ממרח לא נוזלי

ממרח פיסטוק

120 גר’ פיסטוקים קלופים

100 גר' שקדים לבנים גרוסים

80 גר’ סוכר

200 גר’ שמנת מתוקה

100 גר’ שוקולד לבן

25 גר’ דבש


המתכון מספיק לכ-400 גר’ ממרח פיסטוק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160°. מפזרים את הפיסטוקים על פני מגש אפייה 

וקולים בתנור כ-7 דקות, עד שהם משחימים קצת.

לאחר שהפיסטוקים הצטננו בחוץ, שמים אותם בתוך מעבד מזון (עדיף קטן לטחינה טובה יותר) 

יחד עם הסוכר והשקדים וטוחנים לאבקה, או אפילו למחית. 

מגרדים את הדפנות מדי פעם. 

ממיסים שוקולד לבן יחד עם השמנת והדבש. מעבירים את כל הרכיבים למד ליטר. 

נותנים לזה לעמוד חצי דקה ואז מערבבים קצת עם מרית.

 טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. 

מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית*.


*מומלץ לעקר את הצנצנות והמכסים עם מים רותחים ואז לייבש היטב לפני שממלאים אותה בממרח. 

זה עוזר להאריך את חיי המדף של הממרח.

הממרח יהיה קצת נוזלי בהתחלה. אל דאגה. לאחר כמה שעות בטמפרטורת החדר הממרח מתייצב ומאפשר מריחה יפה על גבי לחם או באגט. הממרח נשמר למספר ימים בטמפרטורת החדר או כשבוע-שבועיים במקרר.

וכמובן רוגלך



בקבוק יין או  ליקר קפה שהכנתי













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה