יום שישי, 14 במרץ 2014

קיגל ירושלמי בסיר אחד

כשהבן  הבכור שלי היה קטן
קיגל ירושלמי היה בין המאכלים הספורים שהסכים להכניס לפיו.
אז שלא אלמד את עצמי להכין?
אז עוד היה  לי המתכון של חמותי, סיר אחד לאיטריות
עוד סיר לסוכר
אח"כ מתבלים וביצים, בקיצור התעסקות
המתכון הזה... אץ רץ ונשלח לתנור
שווה , טעים למי שאוהב ומי שלא, שיטעם ויתאהב.

רכיבים: 

ל 2 תבניות אינגליש קייק:

1/2 1 כוסות סוכר
5 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 שקית (400 ג"ר) אטריות דקות
1/2 כוס שמן
4 ביצים
 


אופן הכנה: 

ממיסים בסיר 1.5 כוסות סוכר עד לקבלת קרמל בצבע זהוב כהה.

מוסיפים 5 כוסות מים +1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור.

מרתיחים ומסירים מהאש.

מוסיפים שקית אטריות דקות ומערבבים היטב.

מכסים ומניחים לספיגת נוזלים.

לאחר שהאטריות ספגו את כל הנוזלים, מוסיפים 1/2 כוס שמן + 4 ביצים.

מערבבים.

יוצקים ל 2 תבניות אינגליש קייק.

ושולחים לתנור לאופיה בחום של 200 מעלות כ - 50 דקות.




3 תגובות:

  1. שלום,
    כשרשום כוס הכוונה היא לכוס חד פעמית של שתיה קרה (180 מ"ל) או כוס מידה בינ"ל (250 מ"ל)?

    השבמחק
  2. הכוונה לכוס מידה סטנדרטית 240 מ"ל

    השבמחק