יום ראשון, 9 בינואר 2022

לזניה מתכון חדש טעים ומהיר הכנה

 

ללזניה יש לי לא מעט מתכונים מצוינים, אבל כשחיפשתי מתכון בצ'יק

בלי יותר מידי התקשקשויות, מצא חן בעיניי המתכון של חן קורן, שכמובן שיפצרתי אותו ללא הכר

אבל העיקר הכוונה

לזניה מצוינת בלי יותר מידיי השקעה.


רכיבים:

תבנית חד פעמית גדולה גודל דף A4


1/2 חבילה עלי לזניה יבשים

3 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

2 קופסאות  (400 גרם) עגבניות מגורדות או עגבניות קצוצות דק 

(אני משתמשת בשלחברת MUTTI אבל יש הרבה חברות טובות בחוץ)

500 מ"ל שמנת  לבישול

150 גרם קצ'קבל

200 גרם מוצרלה  מגוררת 

חופן עלי בזיליקום

מעט מלח


אופן ההכנה:

במחבת מחממים שמן זית עם השום הכתוש, כשמלבין.

שופכים את העגבניות והשמנת ,מערבבים ומביאים לרתיחה

מבשלים כ-10 דקות  תוך ערבוב, לצמצום הנוזלים.

כאשר התערובת מעט מסמיכה (אך עדיין נוזלית)מוסיפים עלי בזיליקום חתוכים 

 מכבים את האש ומקררים.


 ומתחילים לסדר שכבות:

 בתחתית התבנית יוצקים 2 מצקות מהרוטב, מניחים דפי לזניה

  יוצקים מעליהם שכבה דקה של רוטב

בוזקים מהגבינות המגוררות 

וחוזרים על הסידור  עוד פעמיים.

מסיימים את הלזניה בשכבה של דפים, ומעליהם מעט רוטב שנשאר ומעליו את כל הגבינה המגוררת

שנותרה. 

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-40-50 דקות.

מסירים את הכיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות.


ואתם יודעים מה אומרים- לזניה תמיד תהיה טובה יותר ביום שאחרי אז אם אתם לחוצים לאירוח

זה המתכון שאפשר להכין בכיף יום קודם..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה