יום חמישי, 27 במרץ 2014

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות ועד כהנה וכהנה

רכיבים: 

1 חבילה דפי לזניה
200 גרם גבינה צהובה קצ'קבל מגוררת
500 גר פיטריות שטופות ופרוסות

לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה
7 כפות קמח
1 ליטר חלב (אני מוהלת במים)
מלח

לרוטב עגבניות ופטריות:

שמן זית
2 שיני שום כתושות
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
1 קופסא עגבניות קלופות ומרוסקות
1 כפית מלח
2 כפות בזיליקום
1/4 כפית פלפל שחור

 250-300 גר' גבינה צהובה קצ'קבל מגוררת
 


אופן הכנה: 

רוטב הבשמל:

להמיס החמאה.

להוסיף הקמח ולטגן עד שמזהיב.

להוסיף הנוזלים והתבלינים ולבשל עד שמסמיך.


רוטב עגבניות:

לטגן את השום בשמן זית.

להוסיף את הפטריות ולטגן קצת.

להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל כ-10 דקות.

להוסיף את הפטרוזיליה.


את עלי הלזניה אין צורך לבשל.

לצקת מצקת רוטב בשמל לתבנית.

לסדר שכבת פסטה בתבנית.

לשפוך מעל מחצית מרוטב הבשמל, מחצית מרוטב העגבניות, שוב פסטה ורטבים בסדר הנ"ל.

בין השכבות לבזוק גבינה צהובה מגוררת.

מסיימים ברוטב עגבניות

לאפות בחום בינוני כ 50 דקות 

  כ- 10 דקות לפני סיום האפיה להוציא את התבנית ולבזוק את שארית הגבינה הצהובה

לסיים את האפיה, לכבות את התנור
 
ולהשאיר עוד שעה .





וככה זה נראה עם פסטה ירוקה
ועוד ורסיה מהירה וטעימה

לזניה ברוטב פטריות

מכינים 

רוטב פטריות עשיר:

3-4 שיני שום כתוש
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
2 שמנת לבישול
מלח
פלפל לבן
טימין
2 כפות אבקת מרק פטריות (אופציונלי)
1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש
100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור

לבזוק מעל:

גבינה צהובה מגוררת
 

אופן הכנה: 

לטגן במעט שמן את שיני השום הכתושות.

להוסיף סלסלת פטריות שמפניון פרוסות.

להוסיף סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות.

לאדות מספר דקות.

להוסיף 2 שמנת לבישול, מלח, פלפל לבן וטימין.

להרתיח ולבשל 10 דקות. כשמסמיך מעט, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות.

להוסיף 1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש.

להוסיף 100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור.

לבשל עד שכל הגבינות נמסות ברוטב ולקרר היטב.

לסדר בתבנית את דפי לזניה בכמה שכבות כשבין כל שכבה ושכבה, יוצקים רוטב פטריות.

לבזוק מעל גבינה צהובה מגוררת ולאפות כ-40 דקות.


כדאי להשאיר בתנור למנוחה עוד כחצי שעה.





ועוד לזניה טעימה

הפעם היו הרבה עגבניות שראו ימים טובים יותר

החלטתי לנסות להכין לזניה קצת אחרת

ובעיקר קצת מהר יותר


היו לי כ- 10 עגבניות, שפכתי עליהן מים רותחים, קילפתי וטחנתי

רוטב עגבניות:

עגבניות מרוסקות

כף שום כתוש

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל לפי הטעם

כפית סוכר

רוטב בשמל:

4 כפות קמח

שמן בכמות שתרטיב את הקמח

2 כוסות חלב

2 כוסות מים

כף בזיליקום יבש

3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף

מלח פלפל לפי הטעם


גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מערבבים לעגבניות המרוסקות את התבלינים וזהו

מכינים את הבשמל:

מטגנים את הקמח להזהבה קלה

מוסיפים את הנוזלים ומרתיחים תוך בחישה

מתבלים

כשהרוטב מסמיך הוא מוכן

מסירים מהאש ומקררים.

הרכבה:

בתבנית חסינת אש  יוצקים מעט מרוטב העגבניות

מכסים בדפי לזניה

מניחים 2-3 מצקות מרוטב הבשמל

מעליו 2-3 מצקות מרוטב העגבניות

חופן גבינה צהובה מגוררת

ושוב עלי לזניה, חוזרים על סדר ההוספה

בשכבה העליונה מערבבים את שארית הבשמל עם העגבניות ויוצקים על הפסטה

מפזרים גבינה צהובה מגוררת

מכסים

לתנור בחום 190 מעלות ל- 45 דקות

מכבים את התנור ומשאירים בתנור החם לעוד חצי שעה.

כדאי להכין את הלזניה יום לפני הארוחה

טוב לה להתייצב במקרר.





יותר מהיר מזה  - אין!

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות -בסיר אחד


וטעים כל כך

250 גר' פטריות פרוסות לאדות בסיר עד שכל הנוזלים מתאדים

1 בצל קצוץ ו-6-8 שיני שום כתושות להוסיף לסיר

לאדות כ- 10 דקות

800 גר' עגבניות מרוסקות (=קופסת שימורים)

1 רסק עגבניות קטן

להוסיף ולבשל כ- 20 דקות

לתבל במלח,פלפל שחור,כפית סוכר ובזיליקום מיובש

להוסיף 1 שמנת לבישול, להרתיח

לקרר את הרוטב

לסדר בתבנית חסינת אש שכבות של פסטה ללזניה ורוטב

לבזוק גבינ"צ מגוררת מעל

לאפות בחום 170 מעלות חצי שעה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה