יום רביעי, 12 בינואר 2022

תפריט לשבת



ארוחת שבת מרובת משתתפים בחרתי לשים את הדגש על העיקריות




וכך פתחנו את הסעודה במגוון סלטי הבית




לעיקרית בחרתי להכין לונדון ברויל

אחת המנות - מהירות ההכנה והמרשימות במיוחד נתח כתף מקוצב, מתובל
 ולתנור, זמן הצליה נקבע לפי גודל הנתח ומידת העשיה הרצויה





למי שפחות אוהב את הבקר הכנתי לפי המתכון  כרעיים ממולאים

פרגיות ממולאות, כדאי להשתמש בסטייק פרגית משוטח
כל שנותר להכין מילוי טעים למלא ולאפות


      כרובית אני מאוד אוהבת גם ככה סתם אחרי בישול קצרצר במי  מלח, 
בבית אוהבים מגולגל בפרורי לחם
את המנה הזאת קצת שיכללתי
הדבקתי ציפוי לפרחי הכרובית ואפיתי בתנור  - שניצל כרובית

                                           



                                                     פירה תפו"א מתאים בול לפרוסות הבקר


ועדשים שחורות ברוטב ברביקיו 


כמה פשוט ככה טעים
רוטב ברביקיו- הכינותי מראש
ככה:
רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה (יאמאסה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ  תפוחים
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית   תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.

עדשים שחורות מבשלים במי מלח עד שמרככות ומסננים
מחממים עם כמה כפות  מהרוטב 3-4 דקות


לארוחה שכזאת תתאים עוגת שוקולד דקדנטית





 ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה