יום רביעי, 12 באוגוסט 2020

כרעים עוף ממולאים לארוחת שבת



סעודת השבת שלנו





את סעודת השבת נפתח במיני מטבלים, ככה שהחלה לא תרגיש בדד




ונמשיך למנת פילה אמנון

כדאי להפשיר את הדג ולהניח במיץ לימון ,מלח ופלפל שחור
לכמה שיותר זמן.
לשטוף ולייבש
להניח את הדגים בתבנית חסינת אש

נכין את תערובת התיבול :
 מיץ מחצי לימון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 
5 שיני שום 
6 כפות שמן 
כפית פפריקה 
מלח פלפל שחור
 1/2 כפית כורכום,
  חצי כפית חרדל 

למרוח את תערובת התיבול על הדגים




לאפות 180 מעלות


בינתיים:


נכין את הפסטה גזר:

לקלף גזר במקלף , מסביב לגזע המרכזי
להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית 2-3 דקות 
להוסיף שום כתוש, מלח, מעט מים בסוף פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון




להגיש על מצע פסטה גזר 



כרעיים עוף  ממולאים

למדתי להכין לפני לא מעט שנים, 
נזכרתי במתכון ובכמה כיף היא יכולה להיות
סוג של ארוחה בתבנית, אז כן
יש קצת עבודה במנה הזאת, אפילו אם  מבקשים מהקצב לפרק את העצם.
אבל
כשקונים עוף טרי אפשר להקפיא, כן? אז למה לא להקפיא כבר ממולא, מתובל ומוכן לאפיה?
לכמה ארוחות?
אני ממלאה את הכרעיים כשהם עם עור  וללא עצם,מנה נפלאה, משופעת טעמים
ליד- רק תוספות וסלטים.
 על העצמות אני לא מוותרת, מכינה מהם ציר עוף ריחני
ובו מבשלת את האורז למילוי.

נתחיל בהתחלה:

ציר עוף:

עצמות העוף
1 בצל
4 שיני שום
1 גזר
1/2 ראש סלרי
10 גבעולי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי
4 עלי דפנה 
10 גרגרי פלפל אנגלי
15 גרגרי פלפל שחור
12 כוסות מים

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בסיר לחץ ומבשלים תחת לחץ במשך שעה וחצי, מסננים.

8 כרעי עוף 

התיבול:

1/2 כפית גריל עוף
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
4 כפות שמן
כף חרדל

להניח בצד לספיגת טעמים.

המילוי:

1 כוס אורז שטוף היטב 
1 בצל קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום קצוצה
1/3 כוס חמוציות קצוצות
50 גר' שבבי שקדים קלויים קלות
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית כורכום
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את האורז ומטגנים מעט, שהאורז יספוג את השמן
מוסיפים 2 כוסות ציר עוף
ואת שאר הרכיבים


מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.
מקררים את האורז לפני המילוי.


המילוי:

מחזיקים את נתח העוף כך שהעור כלפי היד
מערימים 2-3 כפות מהאורז
סוגרים את היד לאגרוף סביב המילוי ובזהירות מניחים 


עם הפתח למטה בתוך תבנית חסינת אש
כעת אפשר לעצור ולהקפיא את העופות
עד לזמן האפייה

אחרי ההפשרה אופים בחום 200 מעלות למשך שעה וחצי.








אז עוף ותוספת אחת כבר יש,
מה עם הירוק שבצלחת?
כרוב ניצנים, ירק אציל וכל כך מיוחד
מפשירים את הכרובים, חוצים ומניחים במחבת עם מעט שמן






צורבים, מוסיפים שום כתוש ומלח




לקינוח מוכרח תפוח...
קראמבל מודולארי

מה זאת אומרת?
מכינים את כל הרכיבים
ומרכיבים לפני ההגשה:

נתחיל עם התפוחים







קרמל לעצלנים:

שמים בסיר קטן

1 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמנת צמחית
60 גר' נטורינה
1 כף תמצית וניל טובה



מביאים לרתיחה,
מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש





הפירורים:

1/2 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר דמררה

125 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות

קליפה מגוררת מחצי לימון


מעבדים את הרכיבים לפירורים מפזרים בתבנית אפיה
 אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות , מקררים ומפוררים

לפני ההגשה מסדרים בצלחת:
זילוף יפה של קרמל  
ערימת תפוחים
פירורים




מעין עולם הבא

שבת שלום!


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה