יום ראשון, 9 באוגוסט 2020

משיישים קפה לקפה

בסוף עם כל עוגות הגבינה והפירות שאני אוהבת להכין
אני נהנית מהעוגות "יבשות" אלה שפורסים ככה על הדרך , כשעוברים במטבח
זאת שבאה טוב ליד הקפה בשישי אחה"צ 
ומה לעשות עוגת שוקולד כבר נמאס, מיץ? גם כבר פחות
אז שיש ושייש עם קפה הכי מיוחדת




רכיבים:

 (2 תבניות אינגליש קייק)

2 כפיות נס קפה מגורען 2 כפות מים רותחים

חומרים יבשים:

280 גרם (2 כוסות)  קמח 
1 שקית  אבקת אפיה
1 כפית  סודה לשתיה
100 גרם קמח שקדים 
150 גרם (3/4 כוס)  סוכר לבן
150 גרם (3/4 כוס)  סוכר דמררה קלאסי
קורט מלח

חומרים רטובים:

150 גרם (3/4 כוס) שמן 
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
2 כפות רום (לא תמצית, משקה אמיתי)
4 ביצים L
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.
מתחילים בהכנת העוגה: יוצקים  מים רותחים לקערית, מוסיפים 2 כפיות קפה מגורען ומערבבים היטב להמסה.

מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לקערה גדולה. 
מוסיפים אבקת שקדים או אגוזים, שני סוגי סוכר ומלח ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים היבשים.

יוצרים במרכז הקערה גומה ויוצקים אליה שמן, מיץ ואת המשקה האלכוהולי. מוסיפים ביצים, תמצית וניל  וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את הבלילה ל- 2 קערות, לאחת מהן מערבבים את הקפה שהמסנו.

משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה , כף אחרי כף,  לסירוגין מהבלילות השונות, כדי לקבל את השיוש הזה
מניחים בעדינות במרכז "שלולית" הבלילה, את הבלילה מהצבע האחר

. אופים כ- 40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה