יום רביעי, 5 באוגוסט 2020

אסיאתית הכי נכון בקיץ




גם עם המזגן שדולק 24/7 בימים חמים אלו לא בדיוק מתחשק
לבלות במטבח יותר ממה שמוכרחים
מעדיפים ארוחות קלילות ולא מכבידות.
המטבח האסיאתי לדעתי בדיוק עונה על הצורך הזה.
ולשבת ארוחה קלילה
המון ירקות, הקפצות ומינימום זמן ליד הכיריים.





סלט מרענן- אטריות שעועית וירקות

 יכול לפתוח את הארוחה



או אגרול ממולאים בירקות מוקפצים




שתי עיקריות לבחירה :חזה עוף וסטיק סינטה
הפעם בחרתי להפריד ולהגיש את הנודלס בנפרד.

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל וחתוך לפיסות בגודל 3-4 ס"מ

לבלילה:
3 כפות רוטב סויה
2 ביצים
¾ כוס קורנפלור
חצי כפית מלח
קורט פלפל לבן

מכניסים את פיסות העוף לבלילה ומניחים לספיגת טעמים לשעה
מטגנים את הפיסות בשמן חצי עמוק להזהבה
ומניחים בצד

ירקות: 
(את הירקות אני בוחרת לפי העדפת בני הבית, 
אתם כמובן יכולים לכלול גם פלפלים חתוכים לרצועות
פרחי ברוקולי,אפונה ומה שבא)

1 בצל חתוך לשמיניות
3 שיני שום קצוצות
2 גזר פרוסים לטבעות דקות
1/4 כרוב חתוך לקוביות
1/2 סלסלת נבטים סיניים
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות עבה

2 כפות סוכר חום
1/3 כוס סויה
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף קורנפלור מעורבת ב- 1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים בווק כף שמן ומתחילים בטיגון שמיניות הבצל והשום
מוסיפים את הגזר והכרוב מקפיצים ומערבבים כ- 5 דקות
כעת מוסיפים את הפטריות והנבטים, מערבבים ומטגנים עוד 3-4 דקות
מוסיפים את חזה העוף המטוגן, מערבבים
ומתבלים ב 2 כפות סוכר חום , סויה וצ'ילי המתוק.
מערבבים עוד 2-3 דקות 






מנת הבשר השניה - נתחי בקר בירקות מכילה נתחי סטיק סינטה חתוכים לרצועות
המנה אמורה להיות חריפה וכוללת פלפלון צ'ילי ופפריקה חריפה
אך אצלנו אוהבים פחות חריף
ואני זורמת

רכיבים:

1/2 ק"ג סטיק סינטה
1-2 בצל סגול חתוך לשמיניות
1 פלפל אדום
פרחי ברוקולי ללא הגבעולים (מפשירים את הברוקולי, אין צורך בבישול מוקדם)
4 שיני שום קצוצות

לרוטב:
1/2 כפית פפריקה
4  כפות סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
 1 כפית גדושה קורנפלור בלולה ב-1/4 כוס מים 
מלח פלפל

אופן ההכנה:

לחתוך את נתחי הסינטה לרצועות, לתבל בג'ינג'ר יבש, מעט מלח, פלפל שחור
 ולטגן תוך הקפצה רק עד שמשתנה הצבע, 
להניח בצד.

מחממים בווק כף שמן
מתחילים לטגן את שמיניות הבצל, מוסיפים את השום הקצוץ
ואח"כ את שאר הירקות
מתבלים
מטגנים תוך הקפצה כ- 5 דקות

.


מוסיפים את רצועות הסינטה המטוגנות
מערבבים
מוסיפים את הקורנפלור הבלול במים
ומערבבים עד שהרוטב מסמיך
מסירים מהאש



את הנודלס מכינים לפני ההוראות ושומרים עם מעט שמן וסויה

ולקינוח נלך על משהו קפוא

גרניטה אננס

הגרניטה בדומה לסורבה מכילה מיץ או מחית פירות, מים,סוכר ונותני טעם
אך לעומת הסורבה הגרניטה מכילה גושי קרח גסים יותר
זה לא באמת משנה, העיקר הטמפרטורה הנמוכה של הקינוח

חומרים ל-6 מנות:

2 כוסות קוביות אננס טרי (או כמות שווה של אננס משומר ללא סוכר).
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) טקילה מאיכות טובה



אופן ההכנה:

 טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו.

 מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

                                 מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). 
ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, 
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. 
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים 
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.

 מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה 




רצוי לא יותר מכמה שעות. מרקם הגרניטה במיטבו ביום ההכנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה