יום שלישי, 11 במרץ 2014

רוגלך מבצק פריך במלית שוקולד

המתכון הזה מצוי "במחברת המתכונים שלי 
כבר לא מעט שנים.
הכנתי, צילמתי אכלנו ונהננו.
איכשהו יצא שאפיתי עוגיות אחרות ואל המתכון הזה לא חזרתי
ולא בגלל שלא היהי טוב.
לאחרונה יצא לי להמליץ עליו כמה פעמים
וממש התחשק לי
אז
הכנתי שוב
נזכרנו כולנו כמה הם טעימים
ועל הדרך גם צילמתי שוב




רכיבים: 

(ל-32 עוגיות):

לבצק:

1/2 2 -3  כוסות קמח לבן
1/2 כוס שקדים טחונים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 שמנת חמוצה (שמתי מעדן אלפרו וניל)
1 ביצה גדולה (L)

למלית:

צנצנת נוטלה (ממרח השחר לפרווה)
שבבי קרמל

לציפוי:

1 ביצה טרופה + כף מים
 



אופן הכנה: 

בקערת מעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח, שקדים טחונים,

חמאה, סוכר, קורנפלור, מלח ותמצית וניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את השמנת והביצה, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה עד שעה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל אחד לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ.

מורחים מעל כל עיגול שוקולד בשכבה אחידה, ומפזרים שבבי קרמל.

מחלקים את הבצק למשולשים (16) בעזרת סכין או גלגלת פיצה.





מגלגלים כל משולש לצורת סהרון, מהקצה הרחב אל עבר השפיץ.




מניחים את הרוגלך על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,

ושומרים על רווח של כ-2 ס"מ בינהם.

מקררים את העוגיות כ-10 דקות במקרר לפני האפייה.

מורחים את העוגיות בתערובת הביצה הטרופה בשכבה דקה.

אופים את העוגיות כ-25 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות, עד שהן מזהיבות.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.


בוורסיה החדשה פיזרתי סוכר גבישי או פירורי שוקולד



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה