יום שלישי, 11 במרץ 2014

קאפקייק אוריאו

רכיבים: 

ל 14 קאפקייקס:

1/4 1 כוס קמח
1/3 כוס קקאו
3/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
120 גר' חמאה מרוככת
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3/4 כוס ריוויון
60 גר' שוקולד מריר איכותי

למילוי:

100גר' שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי:

2 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
פירורי אוריאו מ-5 עוגיות
14 חצאי עוגיות אוריאו
 



אופן הכנה: 

כמה שעות לפני הכנת הקאפקייקס (אפשר ערב קודם) מכינים את הגאנש למילוי.

מחממים בסיר קטן 100 מ"ל שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים על 100 גר' שוקולד לבן.

מערבבים עם לקקן ומכניסים למקרר.

מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מסדרים מנג'טים בתבנית שקעים.

מנפים לקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח.

מערבבים ומניחים בצד. ממיסים 60 גר' שוקולד מריר בקערה קטנה, מעל קערת מים רותחים.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה המרוככת במהירות בינונית.

מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת נהיית אוורירית

(כשתי דקות, כדאי לעצור באמצע ולנקות את דפנות הקערה עם לקקן).

מנמיכים למהירות איטית, מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים אחת אחת

עד שהן מתאחדות עם התערובת.

כשהמיקסר במהירות איטית מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת הריוויון,

יש להימנע מערבוב יתר.

מוסיפים לתערובת את השוקולד המריר המומס שכבר התקרר קצת בינתיים ומערבבים עם הלקקן.

בעזרת כף גלידה קפיצית

 (זה הכי נוח, אם אין לכם אחת, אפשר גם עם כף רגילה, או עם שליש כוס מדידה)

מחלקים את התערובת למנג'טים. אופים כ-15-20 דק'.

צריך להוציא את הקאפקייקס לפני שהן מתייבשים לחלוטין, 

כשקיסם יוצא עם קצת פירורים לחים.

נותנים לקאפקייקס להתקרר כחמש דקות בתבנית עצמה 

ואז מוציאים את העוגות לצינון על רשת צינון.

בעזרת כף פריזאית, או מכשיר להוצאת ליבה של תפוחים מוציאים הליבה של הקאפקייקס.

צריך להקפיד להגיע עד אמצע העוגה בערך ולא עד למטה כדי שהקרם לא יישפך.

כשהקאפקייקס קרים לגמרי מקציפים את גאנש השוקולד הלבן.

כשהגאנש מתייצב ממלאים את הקאפקייקס בעזרת כפית או שקית זילוף

אם אתם מכינים כמות גדולה של קאפקייקס.

מפוררים חמש עוגיות אוריאו בתוך שקית ניילון לפירורים קטנים

 וחוצים את יתר עוגיות האוריאו באמצע בעזרת סכין.

מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה, מנפים פנימה את אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת יציבה.

מוסיפים את פירורי האוריאו ומערבבים. מכניסים את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר

(אחרת פירורי האוריאו עלולים להיתקע). מקשטים בתנועה סיבובית כל קאפקייק

 ומקשטים למעלה בחצי אוריאו.

הערות: 
הכי הכי טעים לאכול את זה מיד, אבל גם אחרי כמה שעות במקרר זה מעולה. תיהנו!

מתוך בלוג קאפקייק עם התאמות שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה