יום חמישי, 26 בפברואר 2015

חוגגים פורים

משלוח מנות , משתה ושמחה הן ממצוות היום בפורים 

וכבר ידוע שבפורים שותים ולא רק מים

וכך כמה שבועות לפני החג אני מתחילה בהכנות ומכינה 

ליקר קפה (המתכון הוא של הרברונן מהפרדס)


החומרים:



לכמות של כ- 3.5 ליטר בריכוז של 20% אלכוהול

1 וחצי ליטר מים מינרליים

1 ק"ג סוכר

1 צנצנת קפה טייסטר'ס צ'ויס בטעם וניל או אגוזים -   או  קפה נמס משובח אחר

מקל וניל חצוי
בקבוק של אלכוהול 95% (750 מ"ל)



בקבוקים ריקים לאחסון



אופן ההכנה:



מבשלים מים עם סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת.

מכבים את האש.

מוסיפים מיד קפה נמס כף אחרי כף לאחר המסה של כל כף, סה"כ 15 כפות.

מוספים מקל וניל חצוי ומסמרי ציפורן (רצוי בתוך צרור) ישר אחרי המסת הקפה.

כשפושר, מוסיפים בקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב.
חותמים בבקבוקים.
יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח.


ליקר שוקולד:

רכיבים

ישר לבלנדר:

2 כוסות סוכר 
1 כוס מים רותחים 
לערבל 

להוסיף:

3 חלמונים 
3 כפות קקאו 
1 כף קפה נמס 
1 כוס אלכוהול 
כמה טיפות לימון 

לערבל, לבקבק, טוב לשתיה כבר למחרת ההכנה, אבל כדאי להמתין קצת


נשמר זמן רב בארון!




כעת כשהליקרים מתיישנים להם בארון


זה הזמן לגבש את הקונספט הרצוי למשלוח המנות

כדאי,כמובן, להתאים את המשלוח למקבלים.

אני מעדיפה להכין בעצמי את משלוח המנות שכולל בדר"כ

מיני עוגיות מתוקות או מלוחות, ממתקים, מאפים וממרחים .
.
כשהתארחתי אצל אחי דאגתי לשמח את הקטנים בעציץ ממתקים




וכעת למשלוחים :

את המשלוח הזה הכנתי בקערת זכוכית יפה המיועדת לסלט



והוא כלל מיני עוגיות: 

ביסקוטי: (מתכון של מרילין)

רכיבים:

(כ- 100 עוגיות)
1 קילו קמח לבן 
200 גר' סוכר 
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
1 כף זרעי שומר 
קליפה מגורדת משני לימונים או 1 לימון ו- 1 תפוז
200 גרם (2 כוסות) פירות יבשים מכל סוג:  
אגוזים, משמשים קצוצים, חמוציות, שזיפים מיובשים,שברי שקדים  
7 ביצים
1 כוס שמן 

שמן לשימון הידיים


אופן ההכנה:


מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים,
מוסיפים את הביצים ואת השמן ולשים לכדור חלק, 
אם הבצק מרגיש יבש מדי מוסיפים עד רבע כוס מים.

משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל- 6  חלקים זהים,
יוצרים מכל חלק גליל ארוך, כמו נקניק,
מסדרים 3 גלילים על כל תבנית ואופים בחום 180 מעלות  כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
מניחים לגלילים להצטנן לגמרי ומוציאים אותן מהתבניות.

בעזרת סכין משוננת פורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ, קצת באלכסון.
מסדרים את הפרוסות על התבניות אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה
 ואופים עוד 10 דקות או יותר, ליבוש
.
שומרים בקופסה אטומה, ואפשר גם להקפיא.





ובקבוק ליקר שוקולד

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

ועוד אחד

את המשלוח הזה הרכבתי בתבנית אפיה







והוא כלל:


ממרח פלפלים :

כאן יש קיצור דרך, במקום לטרוח ולקלות המוני פלפלים,

אני משתמשת בצנצנת פלפלים קלויים בתחמיץ

מסננת מהתחמיץ וטוחנת

עם כף שום כתוש, 1/4 כוס שמן זית , כף חומץ בלסמי מעט מלח.


שקיק של קצפיות

ליקר שוקולד


 לאחר כל המשלוחים והשתיה

צריך לערוך שולחן לכבוד הסעודה

פורים הוא לא שבת וכאן אפשר להשתולל עם צבעים וכלים

למשל בשולחן הזה:


את המפות קניתי בחנות בדים

בחרתי לשלב שני צבעים של בדי סאטן 



את הכלים התאמתי לצבעי המפות וגם כאן שילבתי בין צבעים שונים לצלחות ולמפיות

כי הרי בפורים הכל הולך

וכל המרבה הרי זה משובח


מצאתי מטבעות שוקולד עם עטיפה מתאימה לחג

ופיזרתי על המפה לשמחת הילדים שהתארחו.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

בשולחן הזה בחרתי להתמקד בשילוש המקודש

אדום שחור לבן



את המפה מצאתי בחנות הבדים

הוספתי ראנר אדום במרכז

אגרטלים שהכילו פרחי מסיכה בצבעים הנכונים

המפיות והכלים הותאמו לצבעי המפה.


וכשהכל מוכן אי אפשר שלא להתייחס לסעודה עצמה.

כהונגריה אסלית הז'רבו  והפלודני מככבים אצלנו בחג הפורים

ועוד מנות מיוחדות כמו מנת הפתיח הזאת

שנראית כמו כובעי ליצן



וזה רק נראה מסובך

מה שצריכים למנה הזאת זה קונוסים ממתכת

עלי סיגר

ערימת פירה טעימה

וכך מכינים:

מפשירים את עלי הסיגר

חוצים כל עלה לשניים

משמנים מעט בשמן את הקונוסים

מלפפים כל חצי עלה סביב הקונוס - ראו התמונה

מברישים בביצה, מפזרים שומשום 


מניחים על גבי נייר אפיה על תבנית אפיה

ואופים בחום בינוני עד להזהבה קלה

מקררים ומשחררים מן הקונוס בצורה מעט סיבובית


סמוך לארוחה ממלאים שקית זילוף בפירה הטעים ומזלפים לקונוסים.

מעטרים בבצל ירוק


עוד מנה שמתאימה לרוח החג


כרוב ממולא גם זו מנה שחייבים לסעודה

כמה רעיונות לקינוחים


ולידו גלילית במילוי גנאש שוקולד וקפה ותות שדה





הקינוח הבא קצת יותר מורכב

הוא מכיל שוקולד קרמו עבור ה - INSERT הירוק

ומוס שוקולד לבן עבור הרקע.

אני בחרתי להשתמש בחותכן פרח של עוגיות עבור ה- INSERT

קרמו שוקולד

1 כף ג'לטין עם 3 כפות מים, לערבב ולהניח לתפוח

550 מ"ל שמנת מתוקה להרתיח

120 גר' חלמונים להקציף עם 1/4 כוס סוכר

כשמתקבלת קציפה יפה, להוסיף לאט את השמנת החמה

ולבסוף להחזיר את השמנת לסיר על הכיריים ולחמם לטמפ' 80 מעלות

להסיר מהאש.

להוסיף את הג'לטין ולערבב עד להמסה מלאה

לצקת את הנוזל החם, דרך מסננת על 550 גר' שוקולד הלבן

להניח לכמה דקות ואח"כ לערבב עד שכל השוקולד נמס.

להוסיף קצת צבע מאכל ירוק עד לקבלת הגוון הרצוי

לצקת לתבנית מצופה בנילון נצמד, כך שתתקבל שכבה בגובה 2 ס"מ

להקפיא לכמה שעות.

מוס שוקולד:

28 גר' ג'לטין לערבב עם 120 מ"ל מים להניח לתפוח

לחמם שמנת, חלב ותמצית וניל ולהביא לרתיחה

להקציף 6 חלמונים עם 80 גר' סוכר ולהוסיף 20 גר' קורנפלור 

להוסיף לאט לאט את הנוזל החם לחלמונים המוקצפים, 

לערבב לנוזל אחיד

להחזיר לכיריים ולחמם תוך בחישה, עד שהנוזל מסמיך

להסיר מהאש ולהניח להתקרר לטמפרטורת החדר.

להקציף 600 מ"ל שמנת מתוקה ולקפל לקרם 

להוסיף צבע מאכל ורוד עד לקבלת הגוון הרצוי.

לצפות תבנית בנילון נצמד, לצקת  מהמוס הורוד לתבנית

כך שתתקבל שכבה בגובה 2-3 ס"מ ולהקפיא.

להוציא את הקרמו הקפוא מהתבנית ולקרוץ צורות בעזרת החותכן שבחרנו.


להניח את הצורות הקפואות ע"פ שכבת המוס הורודה, כמו שנראה בתמונה

למלא את התבנית בשארית המוס הורוד ולאפסן במקפיא


המתכון ע"פ

Ann Riordan -How To Make A Tweet-Worthy Twitter Cake



המוס הוגש בלווית עוגת שוקולד אישית  מצופה גנאש שוקולד ומאובקת באבקת זהב

הכמות להלן מספיקה לי לכ- 15 יח'. 

אני משתמשת בתבניות האישיות החד-פעמיות 

הרכיבים: 

1 כוס קקאו 

2 כוסות קמח תופח 

2 כוסות סוכר 

2 ביצים 

1 כוס שמן 

אופן ההכנה: 

לערבב הכל בקערה, 

להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבחוש היטב. 

למלא בתבניות אישיות 3/4 מהגובה 

לזרוק פנימה לכל אחד קוביית שוקולד. 


לאפות בחום של כ- 175 - בערך 20 דקות. 


ציפוי: 1 שמנת מתוקה+ 150 גר' שוקולד מריר מומס. 

המתכון של הגב' סמית מווינט





 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה