יום רביעי, 25 בפברואר 2015

חזה עוף ביין ופטריות בנוסח איטלקי

מנת חזה העוף נוספה  לתפריט ארוחת השבת 
שתוכננה להיות בסגנון איטלקי

אז נכון שבדר"כ מכינים עם יין לבן, אבל אז יוצא בצבע אנמי
כזה מכובס
ומה לעשות, מראה עיניים אף הוא חשוב
אז נידבתי למתכון את היין האדום המתוק
זה הכי קרוב שהיה לי ליין מרסלה

רכיבים:


12 יח' חזה עוף נקי מוכן לשניצלים
כוס קמח
 1 כפית מלח
 1 כפית פלפל שחור
 1 כף בזיליקום יבש
 10 פטריות שמפניון פרוסות
 3 כפות שמן זית

 כוס יין מרסלה או יין אדום מתוק, כמו קונקורד של כרמל
 1/4 כוס שרי

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי החזה במלח,פלפל שחור ובזיליקום ומניחים במקרר לספיגת טעמים
את זה אפשר לעשות יום קודם.



 טובלים את נתחי החזה בקמח ומנערים את השאריות

 מחממים מחבת עם שמן . 

 ומטגנים את העוף המצופה בערך 3 דקות מכל צד. 

מוציאים ומניחים בצד

 מוסיפים את הפטריות למחבת תוך גירוד השאריות מתחתית המחבת

מוסיפים את יין המרסלה ואת יין השרי, ומרתיחים

מוסיפים את נתחי העוף למחבת, מערבבים

ומבשלים כ- 8 דקות. 

תוך עירבוב, כך שכל הנתחים יספגו רוטב

והרוטב יסמיך



אני בחרתי להגיש עם ריזוטו בקונפי כרישה
וירקות אנטי פסטי




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה