יום ראשון, 29 באוקטובר 2017

פסטה עגבניות בסיר אחד

מי כמוני אוהבת ארוחות מהירות  הכנה 
בייחוד כאלה שבסיומן אין  הר כלים בכיור.
ארוחה שמכינים ממוצרים שבדר"כ יש במזווה
שום הכנות מיוחדות, רק תאבון בריא
אה, כן ובשביל הבריאות כדאי לחתוך סלט גדול ליד


רכיבים:

1 חבילת (500 גרם) פסטה  אפשר ספגטי,צדפים קונכיות 
500 גרם עגבניות כדאי רכות, חתוכות לחתיכות קטנות 
אני אוהבת לשלב שרי לטעמי הן הכי מתאימות,
המתיקות שלהם עושה רק טוב לרוטב
אפשר במקום עגבניות טריות להשתמש בקופסת שימורי עגבניות חתוכות של מוטי
בצל, פרוס דק
4 שיני שום, כתושות 
1 רסק עגבניות
1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות (אופציונאלי)
3 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום גדולים (אפשר יותר למי שמעדיף)
2 כפיות שטוחות מלח
3 כפיות סוכר
ליטר מים

אופן ההכנה:
בסיר נמוך ושטוח מניחים את הפסטה, העגבניות, הרסק, הבצל, השום, השמן, בזיליקום ותבלינים.




מוסיפים את המים.
מתחילים לבשל



זה הולך מצויין גם עם פסטה צדפים


מביאים לרתיחה (ללא מכסה) מוסיפים את ממרח העגבניות


לאחר כ-7 דקות רתיחה מומלץ להתחיל לערבב ולבשל עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.



כמה מהיר ככה טעים
פרמזן מגורר הולך מצויין מעל


מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט


ניסיונות זה השטח שלי
אז אם עגבניות יוצא כל כך טוב
אולי גם עם פטריות?

פה קצת זייפתי, טיגנתי קודם סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
עם כף שום כתוש
וכשהן נראו עשויות
הוספתי  1/2 שקית פסטה קונכיות
1/2 כוס שמנת לבישול
1/2 2 כוסות מים או יותר
בזיליקום יבש
כפית גדושה מלח

ומבשלים
בסוף קצצתי לסיר עוד עלי בזיליקום טריים
ו- כף גדושה גבינת רוקפור מגוררת

יצא  חלום!



אין תגובות:

פרסום תגובה